Nakon što je vest o njenoj smrti od raka grlića materice šokirala i zbunila obožavaoce ranije ove nedelje, indijska glumica Punam Pandi priznala je da su vesti bile lažne, ali i da je sve uradila namerno.

Glumica se oglasila u videu na Instagramu te otkrila kako je iza njenog poteza bila dobra namera: da osvesti javnost o raku grlića materice.

- Žao mi je što sam vam nanela bol. Moja namera? Da šokiramo sve. Šta je rak grlića materice. Da, lažirala sam svoju smrt. Ekstremno, znam, ali sad odjednom svi govorimo o raku grlića materice - rekla je Punam, te podelila duži tekst o opasnostima ovog oblika raka.

 

 

Pokrenula je i internet stranicu pod nazivom poonampandeyislive.com s ciljem podizanja svesti o bolesti. Ipak, naišla je na više kritika nego podrške.

- Ja sam preživela rak grlića materice. Strašno je pretvarati se da ste mrtvi kako biste ljude upoznali s vakcinom protiv HPV-a. Primila sam vakcinu kao tinejdžerka i ipak sam dobila rak grlića materice u stadijumu 3 bez ikakvih simptoma. Ova kampanja bila je takvo nepoštovanje pacijenata. Rak nije šala. Vakcina ne deluje 100% - napisala je ljuta pratiteljka, a mnogi su se složili da potez glumice više liči na "jeftino traženje pažnje".

 

 

Inače, vest o glumičinoj "smrti" podelili su njeni menadžeri u petak ujutro. Tužne novosti preneli su svi indijski, ali i brojni svetski mediji.

BONUS VIDEO: