Михајло Бата Паскаљевић се појавио у више од 200 телевизијских и биоскопских филмова и серија, награде су га заобилазиле, као и главне улоге. Звали су га српски Дени Девито, као и краљем споредних улога. То му није сметало да освоји публику, а да од епизодних улога направи ремек-дела.

Осим код публике, био је омиљен и међу колегама. Духовит и отворен, лако је постао омиљено ТВ лице 60-их и 70-их међу Југословенима.

Фото: Д. Мишић

 

Колеге су га често задиркивале да је највећа шкртица међу глумцима, а по позоришним клубовима се могло чути да је Бати лакше извадити зуб него динар из новчаника.

Говорио је да постоје три ствари које никад неће одбити: улогу, част у кафани и жене.

Сањао је да постане глумац, ал' је студирао на Филозофском факултету у Београду, да би за време рата уписао Музичку академију, одсек за глуму, који је имао изванредне професоре.

Мало познат детаљ из његовог живота је онај да је рођен са презименом Паскаљ, те да је тек као момак додао суфикс "вић".

Женио се пет пута, мада има оних који тврде да је заправо шест или чак седам пута стао пред матичара, али се најчешће говори како га је у смрт испратила 7. жена, не зна се да ли је била законита.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".