Недавно су објављење свих 28 композиција које ће се 27. и 29. фебруара борити за улазак у финале музичког фестивала "Песма за Евровизију", које ће се одржати 2. марта, када ће бити изабран српски представник који ће ове године у мају бранити боје наше земље у Шведској. Велику пажњу изазвала је певачица Мартина Врбос из Ријеке, којој су земљаци замерили што се није пријавила да представља своју државу на престижном такмичењу, али како је истакла, одбијена је на националном избору.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/AmiG Show

 

Међутим, Марина је упала у центар новог скандала, када је уживо у програму осула паљбу по млађој колегиници Теодори Павловској, познатиој као Теја Дори, замерајући јој што пева песму са српским мотивима.

- Да ли ти је можда неко запао за око? Ево, Констракта се опет пријавила, имамо ону слатку девојку Теодору што има песму "Џанум", сад пева песму "Рамонда", то је опет сад мало повезано са неким нашим српским симоболима - истакла је водитељка РЕД ТВ-а, након чега је хрватска певачица реаговала бурније:

 

@редтв_нетwорк Мартина Врбос о Теyа Дори и родољубивим песмама на Беовизији #2можда3 #твојРЕД ♬ оригинал соунд - Ред ТВ

 

- Шта тачно клинка са, небитно сад, говорим генерално, 18 година, шта ће поручити са том песмом? Не разумем! Хајде да певамо и да се забављамо, пустимо политичаре да раде свој посао, пустимо вас водитеље да радите свој посао... Пустићемо и медије да ратују и раде свој посао. Немојмо сад, као оно, ми дајемо неке поруке - казала је Мартина у емисији "2 можда 3", а затим наставила у истом маниру:

- Знаш, сад смо ми дали неку поруку, то је нека стара српска... Па ми сад ту клинци дају неке поруке, а 'вамо "јужни ветар" и пиштољи! Само немојте. Музика је оно што музика треба да буде, да уђемо у клуб и да ђускамо, а не да размишљамо: "Да, ово сигурно има неку скривену симболику", и сад сви стојимо са стране и гледамо шта је писац хтео да каже.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".