Почетком недеље биће осетно хладније, а над јужним делом региона ће падати и снег, чак и на пределима испод 600 метара надморске висине.

За средину наредне недеље Чубрило предвиђа кратко отопљење, али у петак стиже ново, јаче захлађење, а могућ је и снег у низијама.

Погоршање времена је већ захватило западни део региона и полако напредује даље на исток уз кишу и захлађење и пратећи умерен северозападни ветар. У току ноћи, снежна граница ће се уз захлађење спустити на око 900 метара надморске висине, а затим и до 700 метара.

Наредна недеља

У понедељак нас ујутру, над северним пределима региона, очекује престанак падавина и смањена облачност, а над јужним и средишњим пределима ће бити кише и снега. Снежна граница ће се кретати на око 600 до 700 метара надморске висине.

Почетком следеће недеље биће осетно хладније уз појачан северозападни ветар и дневни максимум од +3 до +8 степени Целзијуса. У уторак нас ујутру очекује и мраз, а температура до -4 степена Целзијуса.

Снег и ветар

За долазећи викенд, биће још мало хладније, а могућа је чешћа појава снега и у нижим пределима (испод 200 метара надморске висине), а дуваће јак северни ветар.

После 7. децембра и даље стоје све опције, од грађења антициклона над Скандинавијом до јаког утицаја Атлантика.

(Новости онлајн)