Početkom nedelje biće osetno hladnije, a nad južnim delom regiona će padati i sneg, čak i na predelima ispod 600 metara nadmorske visine.

Za sredinu naredne nedelje Čubrilo predviđa kratko otopljenje, ali u petak stiže novo, jače zahlađenje, a moguć je i sneg u nizijama.

Pogoršanje vremena je već zahvatilo zapadni deo regiona i polako napreduje dalje na istok uz kišu i zahlađenje i prateći umeren severozapadni vetar. U toku noći, snežna granica će se uz zahlađenje spustiti na oko 900 metara nadmorske visine, a zatim i do 700 metara.

Naredna nedelja

U ponedeljak nas ujutru, nad severnim predelima regiona, očekuje prestanak padavina i smanjena oblačnost, a nad južnim i središnjim predelima će biti kiše i snega. Snežna granica će se kretati na oko 600 do 700 metara nadmorske visine.

Početkom sledeće nedelje biće osetno hladnije uz pojačan severozapadni vetar i dnevni maksimum od +3 do +8 stepeni Celzijusa. U utorak nas ujutru očekuje i mraz, a temperatura do -4 stepena Celzijusa.

Sneg i vetar

Za dolazeći vikend, biće još malo hladnije, a moguća je češća pojava snega i u nižim predelima (ispod 200 metara nadmorske visine), a duvaće jak severni vetar.

Posle 7. decembra i dalje stoje sve opcije, od građenja anticiklona nad Skandinavijom do jakog uticaja Atlantika.

(Novosti onlajn)