Великан српског глумишта Зоран Радмиловић, који је одиграо неке од најмаестралнијих улога у историји домаћег позоришне и филмске сцене - у представама "Краљ Иби", "Псеће срце", "Радован Трећи", као и у филмовима "Мајстори, мајстори", "Шмекер", "Маратонци трче почасни круг", "Шећерна водица" - био је једнако шерет у приватном животу, као и на сцени. Они које су му били блиски и које је највише волео – највише су били и на "удару" Зорановог необузданог хумора и досетљивости. Харизматични Зоки, скоро никада није пропуштао шлагворт за извођење неке животне хумористичне епизоде. Њему за то није била потребна сцена или камера, већ само ситуација...

Фото: Архива Новости

 

То је случај и са његовом колегиницом и најбољом пријатељицом – Миром Бањац, којој је приредио, према њеним речима, један од највећих бламова у њеном животу.


Наиме, Атеље 212 гостовао је у Стокхолму и након одигране представе Зоран је Миру Бањац извео у отмени ресторан на вечеру. Када су сели Мира је на стоју угледала занимљив, необичан и леп карафиндл (сет посуда за уље и сирће), који јој се јако допао и схватила је да мора да га има, па је он убрзо, када нико није гледао, завршио у њеној ташни. Зоран је само посматрао ситуацију и није реч проговорио.

 

Вечера је протекла у лепој атмосфери и када је дошло време да се крене Зоран је од конобара затражио рачун. Конобар је пришао столу и почео наглас да сабира шта су гости имали и када је завршио и сабрао рачун, Зоран се огласио, показујући руком у правцу Мирине ташне: "И, молим вас, и оно што госпођа има у ташни!"

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".