Петру В. се према оптужници која је потврђена 22. децембра 2023. године на терет ставља више кривичних дела и то тешко убиство у покушају, насиље у породици и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Овом 62-годишњем Сомборцу притвор је продужен због постојања особитих околности које указују да би боравком на слободи у кратком временском периоду могао да понови кривична дела која му се стављају на терет, односно да доврши покушано кривично дело за које се терети.

У једном дану починио три кривична дела

Петар В. је, како се наводи, у само једном дану починио три кривична дела.

У одлуци суда се наводи да је окривљени супрузи претио да ће је убити, да је испалио метак из пиштоља у зид њихове куће, а када су дошли полицијски службеници у интервенцију по позиву, постоји основана сумња да је Петар В. пуцао у њих са удаљености од само два метра.

Полицијски службеник Д. М. је задобио лаку телесну повреду, а његов колега Ђ. К. тешку телесну повреду.

Подсетимо, како је "Блиц" тада писао, Петар је прво пуцао у зид куће, да би његова снаја позвала полицију. Када су дошли службеници полиције, он је отворио ватру на њих.

- Приликом интервенције припадника ПУ Сомбор којима су се придружили и припадници Жандармерије МУП-а РС, који су упозорили осумњиченог да баци оружје исти је испалио најмање 4 хица из пиштоља у правцу полицијских службеника, при чему је двојици припадника Жандармерије нанео повреде, а према првим подацима у пределу руку, након чега су припадници Жандармерије у самоодбрани ранили осумњиченог који је хоспитализован и оперисан у Општој болници у Сомбору са повредама у пределу руку, на који начин је осумњичени извршио кривично дело тешко убиство из члана 114 став 1 тачка 7 КЗ-а - саопштено је тада из тужилаштва.

Петар В. се налазио у болници на интензивној нези, те је ухапшен чим је отпуштен из болнице где се налазио под надзором припадника МУП-а.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: