Монах Арсеније Јовановић никад није крио кроз која искушења је прошао да би сада живео у миру са собом. Једну такву причу о страшном искушењу које је доживео док је боравио у Њујорку испричао је отворено и без задршке:

"Није прошло ни годину дана, ја сам схватио колика је то планетарна превара. У том граду су најопаснији ликови из целог света по питању финансија, окултизма, културе, уметности, а све у цлију стицања власти, користи, обогаћивања на рачун слабијих. То је један робовласнички систем без трунке било какве љубави или пријатељства. Само једна ужасна вампирска прича са свим тим ликовима који су огрезли до гуше у крви и греху, а који су јако богати материјално, који владају светом. Ја сам са некима од њих улазио у директан контакт, који су хтели моје младо тело. Био сам леп, млад, плав, успешан”, испричао је монах Арсеније.

Фото: Јутјуб принтскрин/ХелмЦаст

 

Он је рекао како је долазио у контакт са неколико људи који су се налазили у врху светског друштва.

“Један је био пријатељ са конгресменима, а био је кућни пријатељ са тадашњим градоначелником Њујорка. Други је био Мексиканац, потомак мексичке краљевске лозе, чувени дизајнер накита. Обојица су желели да им ја будем љубавник и пратилац на путовањима и банкетима. Овај дизајнер накита ми је рекао да ја могу да имам и девојку, али је битно да му будем пратилац. Рекао ми је да ћу имати све што пожелим, да ћу имати приступ свакој светској галерији, пошто сам у то време већ сликао.

ФОТО: Монах Арсеније - Званични канал манастира Рибниц

 

Наравно да би на тим путовањима било и телесног контакта. Овај други ме је одвео у његову кућу на три спрата. Имао је 82 године и отворено је предлагао да му будем љубавник, и исто ми је све нудио, можда и више од првог. То су ужасни изазови, после таквог предлога не можеш да спаваш ноћу. Један глас ти говори – еј човече је л’ знаш шта је теби понуђено. Други глас каже – бежи главом без обзира. Тај други глас је победио”, испричао је монах Арсеније.