Сцена коју  су снимили у филму "У раљама живота", остала је запамћена по Батиној реченици: "Сад ћу да те ка**ам". Ова реченица је обележила живот глумице, а како кажу знају је и у Кини. 

- Прошло је 40 година како сам била на аудицији за филм који ми је променио живот и окренуо га наглавачке. Био је један од најгледанијих филмова у држави. Било ми је веома узбудљиво -изјавила је она, па открила да ли јој је био проблем да се скине пред камерама: 

- Не! У том скидању није било ничега вулгарног или непримереног. Осећала сам се сигурно захваљујући Рајку Грлићу који ми је на сету омогућио да се тако осећам.

Витомира је открила како је упознала Бату и како је реаговала када га је видела: 

- Упознала сам га тек на снимању, али нисам била као Штефица Цвек и рекла сам: "Исусе, то је Бата Живојиновић, како је славан". Са њим нисам никад после ни кафу попила.

Глумац је једном приликом открио да се постидео јер је морао да обуче тиграсте гаће, а глумица открива да ли се сећа тога: 

- Е, тога се веома добро сећам. Није се стидео, већ му није било једноставно. Велики фрајер југословенског филма који хода у тиграстим гаћама и онда још не направи ништа тамо некој Штефици.

Витомира открива и да ли јој смета што се филм памти и по чувеној реченици коју Живојиновић изговара Штефици.

- Више ми је смешно. У Кини имамо групу на друштвеној мрежи Wе Цхат у којој су чланови екс-ју. Пошто смо супруг и ја најстарији из дијаспоре, млади говоре родитељима кога су упознали, с ким се друже, па спомену и мене. Често добијем поруку - 'Рекла сам мами и тати да сте овде и сви вас знају по Бати и реченици сад ћу да те ка**ам, а онда им буде неугодно. Једна реченица коју ми је Бата рекао у филму је обележила генерације. Та сцена је својеврсни феномен.

Глумица више не живи на нашим просторима, решила је да свој  бивши живот остави иза себе, спакује кофер и отпутује у Кину:

- Спаковала сам један кофер и оставила бивши живот иза себе. Била сам спремна да у 57. години започнем нови живот. Живим у граду Сјену познатом по војсци од теракоте и радим као професор на факултету за културу и медије.

(Информер)