Scena koju  su snimili u filmu "U raljama života", ostala je zapamćena po Batinoj rečenici: "Sad ću da te ka**am". Ova rečenica je obeležila život glumice, a kako kažu znaju je i u Kini. 

- Prošlo je 40 godina kako sam bila na audiciji za film koji mi je promenio život i okrenuo ga naglavačke. Bio je jedan od najgledanijih filmova u državi. Bilo mi je veoma uzbudljivo -izjavila je ona, pa otkrila da li joj je bio problem da se skine pred kamerama: 

- Ne! U tom skidanju nije bilo ničega vulgarnog ili neprimerenog. Osećala sam se sigurno zahvaljujući Rajku Grliću koji mi je na setu omogućio da se tako osećam.

Vitomira je otkrila kako je upoznala Batu i kako je reagovala kada ga je videla: 

- Upoznala sam ga tek na snimanju, ali nisam bila kao Štefica Cvek i rekla sam: "Isuse, to je Bata Živojinović, kako je slavan". Sa njim nisam nikad posle ni kafu popila.

Glumac je jednom prilikom otkrio da se postideo jer je morao da obuče tigraste gaće, a glumica otkriva da li se seća toga: 

- E, toga se veoma dobro sećam. Nije se stideo, već mu nije bilo jednostavno. Veliki frajer jugoslovenskog filma koji hoda u tigrastim gaćama i onda još ne napravi ništa tamo nekoj Štefici.

Vitomira otkriva i da li joj smeta što se film pamti i po čuvenoj rečenici koju Živojinović izgovara Štefici.

- Više mi je smešno. U Kini imamo grupu na društvenoj mreži We Chat u kojoj su članovi eks-ju. Pošto smo suprug i ja najstariji iz dijaspore, mladi govore roditeljima koga su upoznali, s kim se druže, pa spomenu i mene. Često dobijem poruku - 'Rekla sam mami i tati da ste ovde i svi vas znaju po Bati i rečenici sad ću da te ka**am, a onda im bude neugodno. Jedna rečenica koju mi je Bata rekao u filmu je obeležila generacije. Ta scena je svojevrsni fenomen.

Glumica više ne živi na našim prostorima, rešila je da svoj  bivši život ostavi iza sebe, spakuje kofer i otputuje u Kinu:

- Spakovala sam jedan kofer i ostavila bivši život iza sebe. Bila sam spremna da u 57. godini započnem novi život. Živim u gradu Sjenu poznatom po vojsci od terakote i radim kao profesor na fakultetu za kulturu i medije.

(Informer)