Један корисник друштвене мреже Редит из Немачке, обратио се српским члановима ове мреже и испричао им шта се десило док је возио бицикл поред Дунава. Он је запазио велику количину смећа и остао у шоку.

Међутим, то није било све. Онда је, како је написао, приметио нешто што га је додатно шокирало.

- Возио сам бицикл по Србији. Пролазио сам поред Дунава, кроз поља и шуме. Приметио сам да су пластичне флаше свуда у и око Дунава и питао се да ли је њих сама река нанела или их људи у Србији бацају директно?

Фото: В. Данилов

 

- Возећи се даље, наишао сам на забачен земљани пут. Далеко испред себе, видео сам дим и човека који брзо улази у "мерцедес" и одлази. Када сам стигао на лице места, видео сам да је он, вероватно незаконито ту бацио и запалио своје смеће. Био је то велики пожар!

- Шта се дешава с тим? Да ли је то велики проблем у Србији? Зашто људи то овде масовно раде? Не желим да будем груб или увредљив, само хоћу да разумем мотиве за тако нешто - написао је он.

Открио је и да долази из Немачке, где стање економије није нешто на шта је поносан, међутим каже, толико смеће као у Србији никада пре није видео.

Фото: В. Данилов

 

Српски корисници ове мреже брзо су му одговорили, открили о чему се ради и упознали га са ситуацијом.

"Рурална подручја могу бити сиромашна и понекад многе куће одбијају да плате редовни одвоз смећа. Као последица тога, они спаљују своје смеће или га бацају у близини у оно што називамо "дивљом депонијом",

"Или једноставно немају комуналне услуге одлагања отпада", "Човек описао Смедерево у пар реченица", "Шта је дођавола са овим људима? Запалити смеће као да је то некаква забава? То је сулудо!",

"Нажалост, ништа необично. Људима је апсолутно свеједно где бацају смеће нажалост", писали су у коментарима.

БОНУС ВИДЕО: