Врло мало људи је знало Пабла Ескобара као доброг човека топлог срца. Ескобаров једини син, по оцу назван Хуан Пабло Ескобар Хенао, сада носи име Себастијан Марокин и за њега је Пабло Ескобар био најбољи отац на свету. Марокин има сада своју породицу и успешну каријеру, али терет опасног наслеђа његовог оца никада није престао да га прати. Годинама је бирао да остане у сенци као обичан грађанин и живео је у анонимности.

Сада живи у Буенос Ајресу и ради као архитекта и писац. Године 2014, након што се помирио са својом прошлошц́у, Марокин се јавио и објавио књигу под насловом "Пабло Ескобар: Мој отац." Књига је постала је међународни бестселер јер је након много година он одлучио да прекине ћутање и открије све тајне. У књизи Марокин поново проживљава своје детињство и открива све о свом оцу.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Компликовано детињство

Син Пабла Ескобара је у најновијем интервјуу који је дао пре месец дана говорио о томе да је он знао са седам година ко је његов отац. Себастијан Марокин је рекао да му је сам Пабло пришао и рекао да је он криминалац. Са оцем који је некада био на листи једног од најбогатијих људи на свету - са пријављеном нето вредношц́у од 25 милијарди долара - Марокин је водио екстравагантно детињство. Међу имовином коју су имали били су приватни авиони и приватни зоолошки врт. Као дете, Марокин је живео на хиљадама хектара земље на којој је било око 200 животиња као што су слонови, нојеви, зебре, камиле и жирафе које су се налазиле баш у његовом дворишту.

Али њихов идиличан живот се нагло окренуо, када је Ескобар наредио атентат на колумбијског министра правде Родрига Лара и породица је била у бекству. Према интервјуима које је дао Маррокин, породица је живела у малим, прљавим куц́ама. Захваљујуц́и њиховом презимену, земље попут Немачке и Уједињеног Краљевства такође су им ускратиле улазак или азил. На крају им је одобрен улазак у Аргентину.

Фото: Профимедиа

 

 

Искупљење грешака свог оца

Иако је живот Пабла Ескобара био испуњен насиљем, сам Марокин се залаже за супротно. Као пацифиста, он чврсто верује да насиље рађа насиље; он је такође јавно признао погрешна дела свог оца и осудио је његове поступке. Своју књигу Пабло Ескобар: Мој отац - посветио је Ескобару речима "мом оцу, који ми је показао којим путем да не идем". Такође, Наркос, хит ТВ серија која је имала три сезоне, је она на коју је Марокин више пута упозоравао јавност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jorge Lara (@jorge_lara_r)

- Мој отац је био много окрутнији него што се приказује у серији. Терорисао је целу земљу", рекао је Марокин једном у интервјуу. "Морате бити одговорни када причате ову причу. Постоје хиљаде жртава у Колумбији које заслужују поштовање. Серија ствара културу у којој је кул бити трговац дрогом. Млади људи широм света ми пишу да желе да буду дилери дроге и да траже помоц́. Марокин је више пута говорио људима да не иду стопама његовог оца - осим добра које је Ескобар учинио у свом животу. То је укључивало изградњу цркава, болница, стадиона и јавних куц́а.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".