Холандске палачинке са јабукама су популарне на Западу, а врло укусне и другачије од оних на које смо навикли. Идеалне су јер можете да комбинујете воће по жељи. Како су сада јабуке најсигурнија опција, предлажемо њих. Можда ћете желети да направите и палачинке без брашна, млека и јаја. Ево и како се праве холандске палачинке са јабукама!
Састојци:
- 130 г обичног брашна
- 3 јајета
- 130 мл пуномасног млека
- Мало свеже ренданог мускатног орашчића
- Прстохват соли
- 3 кашике несланог путера
- 2 јабуке
- ½ кашичице млевеног цимета
- 1½ кашичице смеђег шећера
- 1 кашичица путера
- Шећер у праху за посипање
- Мед за попрскати преко палачинке
Рецепт за холандске палачинке са јабукама
Корак 1
- Пржите јабуке
За холандске палачинке са јабукама загрејте рерну на 220°Ц. Док се загрева, ољуштите јабуке и исецкајте их, а затим их посипајте циметом и шећером. Растопите 1 кашичицу путера у тигању на средњој ватри, а затим пржите јабуке са циметом, мешајући с времена на време, док цимет и шећер не постану провидни и стакласти – 5–10 минута.
Корак 2
- Направите смесу за тесто
Док се јабуке прже, направите тесто. Измешатје све састојке за тесто док смеса не постане глатка.
Корак 3
- Загрејте рерну и истопите путер
Ставите плех у рерну и након неколико минута додајте 3 кашике путера, а затим вратите посуду у рерну. Оставите 3-5 минута док се путер не растопи, али пазите да не изгори.
Корак 4
- Сипајте тесто и јабуке
Сада будите брзи: извадите посуду из рерне, сипајте тесто, прелијте трећином мешавине јабука, па вратите у рерну. Пеците 15-20 минута док тесто не порумени, не дигне се и испече, али не отварајте рерну пре него што прође 15 минута. Брзо извадите посуду, кашичицом ставите преосталу мешавину јабука у средину палачинке, а затим поспите шећером у праху и послужите одмах – по жељи са мало меда. Уживајте у холандским палачинкама са јабукама!