Захваљујући вештачкој интелигенцији коначно је познато лице Џека Трбосека.

Џеф Лихи (63) деценијама је био фасциниран овим злогласним серијским убицом и чак је 2011. произвео мини серију о њему.

Сада, 13 година касније, направио је његову фотографију.

Џеф Лихи, из Кармартена у Велсу, користио је вештачку интелигенцију да створи лице Арона Косминског, познатог осумњиченог.

Космински је био берберин пољског порекла који је радио у Вајтчепелу у лондонском Ист Енду када су се догодила злогласна убиства.

Стручњаци су проценили да је он заправо Џек Трбосек ако његова кривица никада није доказана.

Лихи је користио софтвер "Midjourney" и фотографије рођака Косминског да би направио слику.

Остале фотографије можете погледати ОВДЕ.

 - Запањујуће је коначно имати његову слику... Био сам изненађен колико је слика упечатљива -  рекао је Џеф Лихи.

 - Никада није постојала његова слика и ово је најбоља слика коју ћемо икада добити. Веома је узбудљиво коначно знати лице најозлоглашенијег серијског убице на свету - додао је он.

- Имао сам две слике његове сестре Матилде, једну његовог ујака и другу блиског рођака. Имао сам и једног његовог зета, а породице су биле блиско повезане јер су се рођаци су се венчавали генерацијама, тако да је то још увек корисно - објаснио је Лихи.

Лихи је рекао и да се први пут заинтересовао за случај Трбосека са десет година када га је тетка повела у обилазак лондонског Ист Енда, преноси Daily star.

Џек Трбосек је 1888. године убијао проститутке тако што би им пререзао грло и сакатио стомак. Сматра се да је било шест до осам жртава. Трбосек их је монструозно убијао и секао органе жртвама, па се нагађало да је доктор који познаје људску анатомију.

Његов идентитет никад са сигурношћу није утврђен. 

БОНУС ВИДЕО:

(Информер)