Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji konačno je poznato lice DŽeka Trboseka.

DŽef Lihi (63) decenijama je bio fasciniran ovim zloglasnim serijskim ubicom i čak je 2011. proizveo mini seriju o njemu.

Sada, 13 godina kasnije, napravio je njegovu fotografiju.

DŽef Lihi, iz Karmartena u Velsu, koristio je veštačku inteligenciju da stvori lice Arona Kosminskog, poznatog osumnjičenog.

Kosminski je bio berberin poljskog porekla koji je radio u Vajtčepelu u londonskom Ist Endu kada su se dogodila zloglasna ubistva.

Stručnjaci su procenili da je on zapravo DŽek Trbosek ako njegova krivica nikada nije dokazana.

Lihi je koristio softver "Midjourney" i fotografije rođaka Kosminskog da bi napravio sliku.

Ostale fotografije možete pogledati OVDE.

 - Zapanjujuće je konačno imati njegovu sliku... Bio sam iznenađen koliko je slika upečatljiva -  rekao je DŽef Lihi.

 - Nikada nije postojala njegova slika i ovo je najbolja slika koju ćemo ikada dobiti. Veoma je uzbudljivo konačno znati lice najozloglašenijeg serijskog ubice na svetu - dodao je on.

- Imao sam dve slike njegove sestre Matilde, jednu njegovog ujaka i drugu bliskog rođaka. Imao sam i jednog njegovog zeta, a porodice su bile blisko povezane jer su se rođaci su se venčavali generacijama, tako da je to još uvek korisno - objasnio je Lihi.

Lihi je rekao i da se prvi put zainteresovao za slučaj Trboseka sa deset godina kada ga je tetka povela u obilazak londonskog Ist Enda, prenosi Daily star.

DŽek Trbosek je 1888. godine ubijao prostitutke tako što bi im prerezao grlo i sakatio stomak. Smatra se da je bilo šest do osam žrtava. Trbosek ih je monstruozno ubijao i sekao organe žrtvama, pa se nagađalo da je doktor koji poznaje ljudsku anatomiju.

NJegov identitet nikad sa sigurnošću nije utvrđen. 

BONUS VIDEO:

(Informer)