Да је судбина била другачија, ове године би покојна певачица прославила 73. рођендан.

Она је преминула у 42. години живота и то од последица акутног инфартка у Интерној болници у Задру.

Њене песме и данас обожавају генерације. Ђурђица је од инфаркта умрла у 43. години, а њени синови су дата имали - Хрвоје 11, а Борна само четири године.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

- У нашој породици рођендани се нису никада грандиозно славили. Није их ни мама посебно величала, али у нашу кућу су увек долазили блиски људи јер је мама обожавала да кува. Скупили би се пријатељи и запевали би - испричао је Ђурђичин старији син Хрвоје (41).

Иако им је мајка пуно времена проводила по турнејама, породица јој је увек била на првоме месту.

- Била је права мајка и домаћица. То јој је био императив и на првоме месту. Није јој био потребан мушкарац да јој промени плин, а некад је и гуме сама мењала на ауту. Кућа је увек била чиста - каже Хрвоје, који и данас памти њене шкампе, а открио је и да је певачица сама шила своје хаљине за наступ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Y U G O G L A M (@yugo_glam)

- Мама је више од 90 посто своје гардеробе за концерте скицирала и шила сама, а те креације су биле прекрасне - кажу браћа која њену венчаницу чувају и данас.

Размишљали су, кажу, дати је у добротворне сврхе и организују хуманитарни концерт.

Сви сатови стали

Ђурђица је била прва певачица Нових фосила, а групу је напустила јер је желела да се посвети породици. Остала је у добрим односима са музичарима из бенда, а дан када је умрла, десило се нешто необично у Дујмићевом стану!

- Била је чврстог и стабилног здравља. Зато ме је и изненадио тај прерани одлазак. Тог дана када је умрла, веровали или не, сви сатови у мом стану су стали. Касније сам чуо ту тужну вест - причао је покојни Дујмић.

(Курир стил)

БОНУС ВИДЕО: