Da je sudbina bila drugačija, ove godine bi pokojna pevačica proslavila 73. rođendan.

Ona je preminula u 42. godini života i to od posledica akutnog infartka u Internoj bolnici u Zadru.

NJene pesme i danas obožavaju generacije. Đurđica je od infarkta umrla u 43. godini, a njeni sinovi su data imali - Hrvoje 11, a Borna samo četiri godine.

Foto: Jutjub printskrin

 

- U našoj porodici rođendani se nisu nikada grandiozno slavili. Nije ih ni mama posebno veličala, ali u našu kuću su uvek dolazili bliski ljudi jer je mama obožavala da kuva. Skupili bi se prijatelji i zapevali bi - ispričao je Đurđičin stariji sin Hrvoje (41).

Iako im je majka puno vremena provodila po turnejama, porodica joj je uvek bila na prvome mestu.

- Bila je prava majka i domaćica. To joj je bio imperativ i na prvome mestu. Nije joj bio potreban muškarac da joj promeni plin, a nekad je i gume sama menjala na autu. Kuća je uvek bila čista - kaže Hrvoje, koji i danas pamti njene škampe, a otkrio je i da je pevačica sama šila svoje haljine za nastup.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Y U G O G L A M (@yugo_glam)

- Mama je više od 90 posto svoje garderobe za koncerte skicirala i šila sama, a te kreacije su bile prekrasne - kažu braća koja njenu venčanicu čuvaju i danas.

Razmišljali su, kažu, dati je u dobrotvorne svrhe i organizuju humanitarni koncert.

Svi satovi stali

Đurđica je bila prva pevačica Novih fosila, a grupu je napustila jer je želela da se posveti porodici. Ostala je u dobrim odnosima sa muzičarima iz benda, a dan kada je umrla, desilo se nešto neobično u Dujmićevom stanu!

- Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vest - pričao je pokojni Dujmić.

(Kurir stil)

BONUS VIDEO: