Припадници лондонске полиције у потрази за Абдулом Езедијем, особом за којом се трага у вези са нападом корозивном супстанцом на мајку и њену децу у Клефаму, открили су тело у реци Темзи. Тело је у понедељак око 16 часова приметио борд који је пролазио у близини пристаништа поред Тауер Бриџа, а јединица поморске полиције Мета успешно га је извукла. Док се чека званична идентификација, Скотланд Јард је навео да сви знакови упућују на остатке Абдула Езедија.

"На основу карактеристичне одеће коју је носио у време напада и имовине пронађене на његовом телу, чврсто верујемо да смо пронашли Езедијево тело", рекао је командант Џон Савел. Успостављен је контакт са Езедијевом породицом.

Због изазова које представља снажна струја Темзе, формална идентификација помоћу визуелних средстава или отисака прстију није могућа. Мртвозорник ће радити на алтернативним методама идентификације, као што су ДНК тестирање и зубни картон, који захтевају више времена.

Претходно, 9. фебруара, полиција је сугерисала да је Езеди можда ушао у реку Темзу у близини Челси моста, о чему сведоче ЦЦТВ снимци на којима се види како се нагиње преко ограде убрзо након напада. Абдул Шокор Езеди (35) је 31. јануара напао 31-годишњу мајку и њено двоје деце, које је повредио корозивном алкалном материјом. Идентификован је као бивши партнер жртве, а мотив напада је вероватно раскид те везе.

Поред тога, напао је и полицајце који су се одазвали позиву у помоћ и комшије које су им притекле у помоћ. У међувремену, стање жене се побољшало и она је сада у стабилном стању у болници. Иако полицајци још нису могли да разговарају са њом, планирају да то ураде када се опорави. Деца, стара три и осам година, пуштена су кући убрзо након пријема у болницу јер су им повреде биле на срећу много блаже него што се чинило.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: