Али, да ли сте занли да није свака риба здрава?

Доносимо вам списак 9 најздравијих риба на свету:

1. Атлантски лосос: Кажу да омега 3 масне киселине које се налазе у црвеном месу ове рибе могу да утичу на биолошки сат човека, што значи да може да успори наше старење.

2. Зубатица: Ова плава риба се сматра изузетно корисном за човека јер садржи обиље фосфора, калијума, калцијума, натријума и гвожђа.

3. Атлантска харинга: Ова риба се сматра маснијом рибом, али омега 3 масне киселине које садржи, од велике су користи за кардиоваскуларни систем човека.

4. Језерска златовчица је риба која живи у слатким водама. Њено месо је масно скоро као месо лососа, али се не суши када се термички обради.

5. Гирице - Инћуни или сарделе, су врста рибе која има толико протеина да може да парира било којем месу. С друге стране њене калоријске вредности су мале. Богата је витаминима и минералима који су потребни човеку да би нормално функционисао.

6. Скуша - ова риба је савршена за сваку дијету јер садржи мало калорија а моного витамина и минерала неопходних за људски организам.

7. Пастрмка - Ако само једном недељно будете јели пастрмку можете снизити холестерол, ојачати крвне судове и нерве и избећи проблеме са памћењем у старости.

8. Сардина - Ова мала риба се добро апсорбује у људском организму и одличан је извор протеина. Сардина садржи читав комплекс витамина (А, Б12, Б6, Д) ирибље уље, које снижава холестерол.

9. Туна - ова риба је пуна омега 3 и омега 6 масних киселина што је сврстава у једну од најкориснијих риба.

Никад не штедите на квалитету рибе. Ако хоћете да обрадујете себе и своју породицу рибљим оброком, изаберите паметно, јер није свака риба здрава. Постоје оне које се масовно производе и пуне су отровне живе.

БОНУС ВИДЕО