Прича српског држављанина из Париза, фрапирала је јавност када се чула вест да је 7 година држао у стану своју мртву маку и урадио јој болесну ствар, "спаковао" је у кофер као фетус и прекрио церадом.

Како наводе француски медији, све то је радио због пензије коју је примао на свој рачун.

Оно што је изненадило и полицајце, С. П. се сам пријавио полицији и испричао зашто је то радио.

Сам се предао

- Српски држављанин се сам предао полицији у уторак ујутру и до детаља испричао свој бизарни случај. Рекао је истражитељима да је његова мајка преминула од рака 2014. и да се није лечила од ове опаке болести. Истакао је да је несрећна жена умрла сама у стану - преносе тамошњи медији и додају:

- Након његове исповести, полиција је ушла у стан у 20. париском округу и шокирала се призором који је затекла. Тело његове мајке пронађено је у купатилу, а њен син се баш потрудио да закамуфлира несрећну жену. Њено тело наместио је у положај фетуса и онако скупљено ставио у кофер, који је покрио церадом. Истражитељима је наводно објаснио да се на овај морбидан чин одлучио ради финансијске користи.

- Полицији је испричао да је беживотно тело своје мајке прекривено церадом прво сакрио у ормар након њене смрти, као и да је помоћу пене покривао мирис распадања. Признао је да није прогласио смрт мајке и да је задржао леш због пензије коју је несрећна жена примала - преносе медији.

Комшије шокиране

Комшије ове српске породице у Паризу рекле су за Паризијен да су њега питале где му је мајка.

- Госпођу дуго нисмо видели па смо га питали за њен нестанак, а он нам је рекао да се "вратила у Србију, како би проживела последње године старости у домовини" - преносе они. Србин је у после тога ухапшен, али је пуштен након обдукције, која је утврдила да је његова мајка умрла природном смрћу.

Навео је разлоге

- Наводно је одлучио да тек сад проговори пошто није знао шта ће с кофером у ком му је мртва мајка јер је добио обавештење да мора да напусти стан - испричао је тада извор и додао:

- Србин вероватно није имао више право на коришћење стана и зато је одлучио да оконча ситуацију у којој је годинама живео.

Одговараће само за узимање пензије

Француска полиција је пустила Сашу П.

- Како је утврђено истрагом, његова мајка није умрла насилном смрћу. Због тога је он на слободи, а мораће да врати новац који је годинама узимао од њене пензије - пишу француски медији.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: