Хапшење је изведено крајем октобра 2021, а власти су објавиле да је годину дана раније Ајзенман "сазнао да је његова малолетна ћерка наводно продата организацији за сексуалну трговину у области Сијетла".

Ајзенман је добио информације да дечко његове ћерке - кога полиција није идентификовала - "можда била одговоран за њену продају", рекли су полицајци.

Ајзенман и његова вереница тврдили су да је пар отишао у Сијетл и спасао своју ц́ерку у октобру 2020. Полиција Спокејна у уторак није могла да се добије за коментар да потврди да ли је ц́ерка заиста продата.

Када је Ајзенман сазнао да ће дечко бити негде у граду Ервеј Хајтс у новембру 2020. године, сачекао га је и суочио се са њим када је стигао, наводе власти.

- Током тог сусрета Ајзенман је отео жртву, везао је и ставио у гепек возила - наводи се у саопштењу полиције у којем се додаје да је Ајзенман "накнадно напао жртву ударивши је блоком од шљунка у главу, а затим убадао ножем" до смрти.

 

 

Полиција каже да је Ајзенман затим одвезао возило - са телом унутра - до удаљене области у округу Северни Спокејн и оставио аутомобил и леш. Тело није пронађено све до прошлог месеца када је возило одвезла у Спокејн "трећа страна", која очигледно није знала да је тело у гепеку, рекли су полицајци. Возило је потом напуштено у граду Еверет.

- Док су били паркирани у Еверету, појединци су претурали по аутомобилу и узимали ствари када су пронашли тело - саопштила је полиција.

Припадници Полицијске управе Спокејна одговорили су 22. октобра на пријаву напуштеног возила "из којег је допирао непријатан мирис" и пронашли људске остатке унутра.

Ајзенман је осуђен на казну затвора у округу Спокејн. Власти кажу да није имао недавних кривичних дела, нити насилну криминалну прошлост.

 

@nportal.rs Oporavak ljudi koji su žrtve trgovine ljudima je dug i težak. Posledice su nesagledive. Aleksandra Urošević uz fondacije "Unitas" nam donosi jeziv primer narušenog psihičkog zdravlja osobe koja je žitrva trgovine ljudima. #fyp #fypシ゚viral #video ♬ original sound - nportal

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".