Hapšenje je izvedeno krajem oktobra 2021, a vlasti su objavile da je godinu dana ranije Ajzenman "saznao da je njegova maloletna ćerka navodno prodata organizaciji za seksualnu trgovinu u oblasti Sijetla".

Ajzenman je dobio informacije da dečko njegove ćerke - koga policija nije identifikovala - "možda bila odgovoran za njenu prodaju", rekli su policajci.

Ajzenman i njegova verenica tvrdili su da je par otišao u Sijetl i spasao svoju ćerku u oktobru 2020. Policija Spokejna u utorak nije mogla da se dobije za komentar da potvrdi da li je ćerka zaista prodata.

Kada je Ajzenman saznao da će dečko biti negde u gradu Ervej Hajts u novembru 2020. godine, sačekao ga je i suočio se sa njim kada je stigao, navode vlasti.

- Tokom tog susreta Ajzenman je oteo žrtvu, vezao je i stavio u gepek vozila - navodi se u saopštenju policije u kojem se dodaje da je Ajzenman "naknadno napao žrtvu udarivši je blokom od šljunka u glavu, a zatim ubadao nožem" do smrti.

 

 

Policija kaže da je Ajzenman zatim odvezao vozilo - sa telom unutra - do udaljene oblasti u okrugu Severni Spokejn i ostavio automobil i leš. Telo nije pronađeno sve do prošlog meseca kada je vozilo odvezla u Spokejn "treća strana", koja očigledno nije znala da je telo u gepeku, rekli su policajci. Vozilo je potom napušteno u gradu Everet.

- Dok su bili parkirani u Everetu, pojedinci su preturali po automobilu i uzimali stvari kada su pronašli telo - saopštila je policija.

Pripadnici Policijske uprave Spokejna odgovorili su 22. oktobra na prijavu napuštenog vozila "iz kojeg je dopirao neprijatan miris" i pronašli ljudske ostatke unutra.

Ajzenman je osuđen na kaznu zatvora u okrugu Spokejn. Vlasti kažu da nije imao nedavnih krivičnih dela, niti nasilnu kriminalnu prošlost.

 

@nportal.rs Oporavak ljudi koji su žrtve trgovine ljudima je dug i težak. Posledice su nesagledive. Aleksandra Urošević uz fondacije "Unitas" nam donosi jeziv primer narušenog psihičkog zdravlja osobe koja je žitrva trgovine ljudima. #fyp #fypシ゚viral #video ♬ original sound - nportal

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".