Наиме, он у серији "Сабља" игра убијеног премијера Србије Зорана Ђинђића. Сам је истицао како је било веома захтевно припремати се за ову улогу, али и сам чин глумљења тренутка рањавања Зорана Ђинђића. Иако је током каријере имао озбиљних и великих улога, чини се да Мићановић последњих година доживљава нови процват и да његово време тек долази.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб RTS Prikazuje

 

 

Бројне генерације су га упамтиле као романтичног филозофа у филму "Лајање на звезде", а нема сумње да му је ова улога отворила бројна врата у каријери. Глума му је донела бројне лепе ствари, а једна од њих је и брак са колегиницом Аном Софреновић. Венчали су се 1998. године, а развели 2011. године. Из њихове љубави родиле су се две ћерке старија Ива и млађа Лена.

Фото: АТА имагес, Петар Милошевић

 

 

После прве године брачне среће добили су ћерку Лену. Убрзо након њеног рођења супружници су услед нестабилне политичке ситуације у Србији, а потом и бомбардовања 1999. године одлучили да се одселе у Енглеску где су живели скоро четири године. Током 2005. године родила је другу ћерку Иву.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iva Mićanović (@_everin)

 

Ова велика љубав ипак није успела да преброди препреке, са су се Драган и Ана развели али су остали најбољи родитељи својим наследницама. После развода, ниједно од њих двоје није ушло у нове бракове. Ива и Лена су одрастале далеко од очију јавности иако су њихови родитељи велике звезде домаћег глумишта. Лена се једном приликом појавила са оцем на премијери једне представе, а коментари да неодољиво подсећа на оца, само су се низали.

Ива је пак далеко медијске помпе. Једно време била је веома активна на друштвеним мрежама где је објављивала детаље из свог живота. Невероватна сличност са мајком Аном је потпуно запањујућа.

- Иста си мајка.

- Прелепа си као и Ана.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iva Mićanović (@_everin)

 

- Имаш Анино држање, предивна си - само су неки од коментара који су се низали испод Ивиних фотографија.

Ива је данас одрасла девојка која је своју срећу потражила ван Србије. Наиме, она је студије уписала у иностраству где је почела да гради своју срећу. Дар за уметност очигледно је наследила од родитеља. Она, међутим, није кренула путем глуме, али јесте на јавној сцени будући да се опробала у певању и многе одушевила својим гласовним могућностима.

БОНУС ВИДЕО: