Хрватски певач Марко Пуришић, са уметничким именом "Бабy Ласагна", представљаће Хрватску на такмичењу за Песму Евровизије 2024 које се одржава у Малмеу у Шведској, од 7. до 11. маја.

У велико финале "Доре" ушло је 16 извођача, такмичили су се и прошлогодишњи представници "Лет 3" заједно са Северином, а победу је доминантно однео "Бабy Ласагна", са 247 бодова. Он је наступио са песмом "Рим Тим Таги Дим".

Прошлогодишњи представници Хрватске на "Евросонгу" су и ове године направили шоу, а у улози "бабароге" је била Северина Вучковић, али им је победа ове године ипак измакла. 

Погледајте и сами како је изгледао наступ групе "Лет 3" на "Дори 2024":

Песма за Евровизију 2024

Избор за српског представника на предстојећој "Евровизији 2024" почиње сутра. У оба полуфинала (27. и 29. фебруара) представља се по 14 композиција, а најбољих осам из сваког полуфинала бориће се 2. марта у великом финалу за победу.

Фото: АТА имагес

 

 

Најбоља песма по гласовима публике и стручног жирија представљаће Србију на Песми Евровизије у Малмеу. Водитељски пар чине Драгана Косјерина и Славен Дошло, док ће се из бекстејџа јављати Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

Евровизија 2024

Песма Евровизије 2024. биће 68. избор за Песму Евровизије. У организацији Европске радиодифузне уније (ЕРУ) и домаћина Сверигес Телевисион (СВТ), такмичење ће се одржати у Малме арени, у граду Малмеу, у Шведској, захваљујући победи Лорен на Песми Евровизије 2023. у Ливерпулу са песмом Таттоо. Ово ће бити седми пут да се такмичење одржава у Шведској, односно трећи пут да се такмичење одржава у Малмеу након 1992. и 2013.

Фото: Профимедиа

 

 

Такмичење ће се састојати из два полуфинала која ће се одржати 7. и 9. маја и великог финала које ће се одржати 11. маја 2024, а водитељи ће бити Малин Окерман и Петра Меде, која је водила такмичење 2013. и 2016.

На такмичењу ће учествовати 37 земаља. Луксембург ће се вратити на такмичење по први пут после 1993. године, док се Румунија повукла са такмичења.

БОНУС ВИДЕО: