НБЦ Неwс наводи да да су органи власти стигле у кућу Доналд Трамповог наследника због коверте у којој се налазила претња смрћу и бели прах.

Како јављају амерички медији, неколико ватрогасних возила и истражитељи у заштитним оделима примећени су испред куће Доналда Трампа Млађег, сина Доналда Трампа, у граду Џупитеру на Флориди.

Трамп млађи је примио писмо у својој кући и лично га је отворио, потврдила су два полицијска извора за ЦБС Неwс. Рани резултати су показали да супстанца "није смртоносна".

Трамп млађи је видео белу прашкасту супстанцу, спустио писмо и позвао Хитну помоћ, рекли су извори. 

Један од извора је навео да коверта није била затворена и да је прах испао напоље када ју је Трампов старији син узео у руке.

Фото: Танјуг/АП

 

Истражитељи су уклонили супстанцу и послали је на лабораторијско тестирање, али рани резултати нису били убедљиви о томе шта је заправо непозната супстанца, рекли су извори. Даља тестирања се раде.

Америчка тајна служба је одбила да прокоментарише било шта за ЦБС Неwс, а два извора потврдила су да Трамп млађи више није заштићен од стране Тајне службе. 

Фото: Профимедиа

 

- ФБИ је, заједно са нашим локалним партнерима за спровођење закона, одговорио на инцидент који је укључивао сумњиво писмо послато на адресу у Јупитеру на Флориди - наводи се у саопштењу канцеларије ФБИ у Мајамију.

- Подстичемо јавност да остане на опрезу и пријави сваку сумњиву активност полицији.

Трамп млађи често води послове очеве кампање, а ово је други пут да му је послат бели прах. Године 2018. његова тадашња супруга Ванеса одведена је у болницу у Њујорку након што је отворила коверат адресиран на свог супруга, у којем је био неидентификован бели прах. Полиција је касније саопштила да супстанца није опасна, преноси Танјуг.

У марту 2016. године полицијски детективи и агенти ФБИ-а истражили су претеће писмо упућено стану брата Доналда Трампа, Ерика, на Менхетну, које је такође садржало бели прах за који се испоставило да је безопасан. Коверте са белим прахом су такође два пута стигле 2016. године у Трампову кулу, која је служила као Трампов предизборни штаб.

Страх од коверата са белим прахом датира из 2001. године, када су писма која садрже смртоносни антракс послата у канцеларије двојице америчких сенатора и када је од последица те инфекције умрло пет људи.

БОНУС ВИДЕО: