- Реф жена је оснажена жена – а оснажена жена користи свој глас - рекла је она о кампањи “You’ve Got the Power” односно "Ти имаш моћ".

Бивша секретарица у Белој кући која је била актерка једног од највећих политичких скандала у историји, у међувремену је Моника Левински у "потпуности трансформисала" свој изглед, па у поређењу са старим сликама изгледа сасвим непрепознатљиво и слободно можемо рећи, никад боље.

Иако је у првом плану сам циљ кампање, није наодмет рећи и детаље њених модних издања, цене одеће коју носи крећу се од 198 до 448 долара, како наводи Page six.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reformation (@reformation)

 

Шта се десило у њеном животу од скандала до данас?

Скандал је открила бивша америчка државна службеница Линда Трип која је 2020. умрла од рака панкреаса.

Линда је радила у Пентагону, а била је блиска пријатељица са Моником Левински (49) од које је била старија 24 године. Након што је сазнала за аферу бившег председника САД и његове секретарице, почела је да снима њихове телефонске разговоре.

Снимке је предала специјалном тужиоцу Кенету Стару који је управљао истрагом о Клинтоновој администрацији. Линда је била и "кривац" што је јавност сазнала за чувену плаву хаљину на којој је пронађена семена течност Клинтона.

Скандал који је избио довео је до саслушања 1998. о опозиву Била Клинтона који је најпре негирао све, а онда признао и извинио се јавности и породици. У браку је и даље са Хилари Клинтон, бившом америчком секретарком којом је био ожењен и у тренутку избијања афере. Имају ћерку Челзи.

Фото: Танјуг/АП

 

Линда Трип је своје поступке објаснила осећањем патриотизма док су критичари говорили да је издала пријатељицу Монику и да је желела да уништи председниковање Била Клинтона. Из Пентагона је оптуштена последњег дана Клинтонове управе 2001. Са супругом је затим отворила продавницу у Вирџинији.

- Без обзира на прошлост, чувши да је Линда Трипп тешко болесна, надам се да ће се опоравити. Не могу да замислим колико је ово тешко за њену породицу - написала је након вести о Линдиној смрти на Твитеру Моника Левински која је 1998. на суду рекла да се каје због свега и да мрзи бившу пријатељицу.

Вређали је на сваком кораку, ово је Моника најтеже поднела

Моника је 2018. у документарцу "Клинтова афера" у којем је потврдила да је мрља на њеној хаљини била доказ њеног секса са некадашњим америчким председником.Открила је да јој је он често уручивао поклоне, али и да се она заљубила у њега већ на првом сусрету. Није скривала ни да га је заводила тако што му је показивала веш.

Импоновало јој је да је жели мушкарац којег воли толико људи у Америци. У документарцу је испричала да је са Клинтоном спавала девет пута као и да су више пута имали орални секс.

- Мрље сам видела тек након неколико дана кад сам хаљину испробавала пред својом пријатељицом која ме наговорила да сачувам хаљину са тим трагом - рекла је једном приликом откривши да је након односа са бившим америчком председником отишла на вечеру у чувеној плавој хаљини.

Фото: Профимедиа

 

Моника Левински била је на стубу срама због афере, звали су је погрдним именима: "дебела љубавница", "ку*ва", "прасица". Њавише ју је погађало то што је описивали као жену која "није добар избор за женидбу".

Увек је постојало зрнце сумње у мени да би то могло да буде истина. Сећам се када сам први пут то чула, била је 1998. година. После тих речи, пала сам у тешку депресију", рекла је за магазин The Cut.

Моника је имала 22 године када се догодио скандал. Данас је активиста у области борбе против насиља, а посебно је окренута интернет насиљу и насиљу над женама.

Шта је Бил Клинтон рекао о афери

- Урадио сам то да бих некако превазишао своју анксиозност. Био сам под великим притиском, а та афера помогла ми је да се суочим са разочарањима и животним страховима - рекао је Бил Клинтон 2020. у документарцу о животу своје супруге "Hilary", пренео је CNN.

Хилари Клинтон је рекла да је бил сломљена због скандал, али да је одлучила да остан уз мужа.

Фото: Профимедиа

 

- Свако од нас носи неки свој терет у животу и некад урадимо ствари које не би требало да радимо. Било је ужасно то што сам урадио - додао је он.

БОНУС ВИДЕО:

(Жена Блиц)