Дошло је доба године када се многи од нас припремају за пролећну сезону тако што излазе у своје вртове и уређују их. И док копајући често налазимо занимљиве ствари, замислите да нађете старо, неоткривено атомско склониште, пише британски Мирор.

Жена по имену Бекс и њен партнер недавно су уређивали свој врт када су пронашли тајни тунел. Бекс је на ТикТоку објаснила да га није открила пре због ‘велике дебеле плоче’ која га је прекривала. Али, након пуно копања она и њен партнер коначно су пробили пролаз.

Када су ушли у старо склониште, запрепашћени власници куће пронашли су замке за пацове, стаклене боце и стару керамику.

- Било је и пуно зарђалих ствари и много паука - додала је Бекс и открила: - Проучили смо историју тога. Било је то склониште за све локалне мајке и њихову децу. Неколико мештана нам је рекло да је тамо неколико година након што смо се уселили. Било је скривено испод дебеле плоче покрај стабла. Излази на дну пута, али тај је крај запечаћен. Дакле, једини је улаз и излаз из нашег врта. 

@bexh5 Finding an Air raid shelter in our garden. Part 3 - The video tour. We added the lights to save carrying torches. 😊#airraidshelters #wartime #history #england #coolplaces #fyp ♬ Good Times - Bruno Boe

Беx је додала како је постојало велико интересовање фотографа који су хтели да сниме простор, а пар је одлучио да дода светла унутра. Иако су многи власницима предложили да простор претворе у простор за дружење, играоницу или дом за изнајмљивање, они кажу да не планирају пуно тога да мењају.

- Ионако заправо не желимо превише да га мењамо. То је невероватан део историје - рекла је Бекс.

Откриће је постало вирално на интернету и хиљаде корисника су реаговале. Један тиктокер је рекао: "Молим те, реци ми да си ово задржала. Сада и ја желим да прекопам свој врт да га нађем". "Ово је стварно супер - волео бих да нађем нешто слично у свом врту", додао је други. Трећи је написао: "Какво сјајно откриће. Тако корисно."

БОНУС ВИДЕО: