Поред шесторице ухапшених, међу којима су два активна војника, у бомбашке нападе који су предмет истраге, наводно су умешане још четири особе које се налазе у затворима због других кривичних дела.

Свих 10 осумњичених суочавају се са оптужбама, укључујући чланство у терористичкој организацији, покушај убиства и кршење закона о оружју и експлозивима.

У великој акцији полиција је претресла десет кућа и запленила оружје, експлозив, метке, као и мобилне телефоне и компјутере.

Полицијско одељење за борбу против тероризма извршило је данас рације у различитим деловима Атине у вези са нападима које су извели екстремисти крајње левице, укључујући пакет бомбе који је раније овог месеца послат тужиоцу Апелационог суда у Солуну.

Непозната анархистичка група под називом "Армед Респонсе" преузела је раније одговорност путем интернет објаве и додала да ће појачати нападе на правосуђе у знак солидарности са затвореним колегама милитантима.

Група "Симпраки Екдикисис" (Завера освете) преузела је одговорност за три терористичке акције, укључујући бомбашки напад на аутомобил затворског службеника у Хајдарију у јулу 2023, бомбашки напад на грађевинску компанију у Кифисији у новембру 2023. и експлозију бомбе у згради Народне банке у Петралони 25. јануара ове године.

Грчка антитерористичка полиција извршила је данас рације и хапшења у вези са нападима које су преузели екстремисти крајње левице, укључујући пакет бомбе који је поштом послат вишем судији, рекли су званичници.

БОНУС ВИДЕО: