Он на свом Фејсбук налогу пише да је слаба киша могућа на северу региона у среду ујутро, док се јаче погоршање уз конкретнију кишу и захлађење очекује на југу и југозападу региона од четвртка после подне. Та два дана биће релативно топло уз максимум и до око 16 стеожпени Целзијуса понегде.

- У петак осетно хладније уз кишу, а врло је вероватно да ће се снежна граница поново спустити и до око 200 метара надморске висине, те је појава влажног снега понегде могућа и у низијама региона. Почеће јак северозападни ветар, док ће се дневни максимум кретати од 0 до 6 степени Целзијуса - написао је Чубрило.

Он истиче да ће долазећи викенд и понедељак следеће недеље бити највероватније хладно уз могуће нове падавине, као и да је појава нешто конкретнијег снега могућа и у низијама, посебно уколико циклон буде довољно јак.

- Још увек има доста опција око развоја синоптика, неког захлађења ће свакако бити, али колико ће оно бити јако и дуготрајно остаје да се види. Тренутно прорачуни ансамбле чланова оба модела после 13. децембра имају огроман расип, неки дају температуре око готово 17 степени Целзијсуа, док друго дају јак мраз и до око -20 степени Целзијуса.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".