Повод за причу на ову тему јесте и разочарање једног дела публике, који сматра да је Анђела Игњатовић Бресквица оштећена у финалу, јер је добила убедљиво највише гласова публике, док због гласова стручног жирија ипак није победила она него Теја Дора и њена песма "Рамонда".

- Није први пут да постоји изражена политичка порука у наступима. На крају крајева, то је такмичење држава, такмичење нација, које донесу свој став, своју вредност. Ако се вратимо уназад, не можемо да занемаримо чињеницу да ми сваки пут кад смо имали нешто наше и аутентично - да ли етно мотив, реч молитва која је врло снажна у српском народу, ми смо остваривали одличан пласман. И са "Лане моје", и са Маријином нумером, и са Јеленом Томашевић... Дакле, сваки пут кад смо желели себе да прикажемо онаквима какви јесмо и када се нисмо додворавали и угађали неким трендовима - рекла је Милица.

- Ви се сећате прошле године, негодовала је јавност због избора Луке Блека, па су нам квазиелите говориле да ми не схватамо о чему он пева. Отприлике, "нисте дорасли", ми смо ваљда нека простота коју они треба да засене, а видели смо да смо малтене прошли најгоре у историји такмичења! Тако да, није то баш тако како се представља из кругова тих квазиелита. Ово није сукоб Теодоре и Бресквице, ово је на неко начин сукоб квазиелита и народа. Они нису имали исти поглед на ово такмичење, односно квазиелите су на неки начин одлучиле да се оглуше о став народа и оно што је народ изабрао као песму која је требало да нас представља - навела је.

Фото: ТВ Прва принтскрин

 

- Овде постоји интервенционизам, постоји инжењеринг, немогуће је да је неко позван да буде члан тако значајног жирија, без било каквих компетиција, без било какве биографије на коју се може реферирати. Дакле, очито је овде доведен неко ко нема ни скрупула ни блама, да без пардона Бресквици додели нула поена! Такву особу је било тешко пронаћи, али очигледно и такви постоје у нашем друштву - рекла је Милица.

- Да ли постоји било који водитељ, укључујући и вас, који може у јавном простору да прочита текст песме коју изводи МЦ Сајси?! Ово су сад неки трендови да или је вулгарно, или нама треба титл да прочитамо шта је то што се изводи. Дакле, промовише се музика да је људима потребан титл да видимо о чему се ради - питала је.

Потом је у студио ушла Јасна Јојић, мајка Теyа Доре.

Фото: АТА имагес

 

- У Србији ништа не може да се деси што може да уједини Србе, да начини јачим Србију, да се сви упру да Србија добије 2025. Евровизију, па да после има Експо 2027. Него, у Србији сви воле да полемишу! Сви смо ми све, сви знају све, сви су музички потковани да оцењују музику, сви су литерарно потковани да оцењују текстове! Уместо да пусте ту децу која су тамо направила прави спектакл... Оно што треба да знамо је да је сваки извођач режирао и организовао и финансирао свој наступ. Тамо је уложено јако много енергије, труда наше деце и њихових родитеља. Ми пре свега то морамо да поштујемо - почела је оштро Јасна.

- Друго, измишљамо скандале, људи! Нема друштвених подела, нити је било каквих драстичних разлика било у гласањима и у било чему другом. Кад отворите гласове жирија, видела сам да је Теодора у полуфиналу од свих чланова жирија добила све 12, најбољи полуфинални успех, и добила је највећи број гласова. Овде смо ми знали да ће бити разлика у гласовима публике зато што се ради о две различите уметнице - наставила је.

- Њих две се друже савршено. Хоћу да кажем да ни јавност није узбуђена, узбуђени су само људи који имају жестоку потребу да се експонирају на свакој телевизији. Свако ко губи се љути, као и после утакмице. Али, то би сигурно истало на нивоу младалачких коментара испод спотова, на Твитеру, не би се овако ширило, али су неке телевизијске куће направиле помпу као по наруџбини неких ПР-ова некаквих уметника који су сад незадовољни. У тој њиховој европској заједници, на тим сајтовима, читала сам, има толико похвала за Рамонду. Теодора је за песму "Џанум" освојила цео свет, у Турској је освојила златну плочу, значи они су њени гласачи - изнела је мајка Теyа Доре.

Фото: ТВ Прва принтскрин

 

- Није проблем што је жири Теодори дао 12, него што Бресквици намерно, циљано, није дао више. Ту они иду против воље народа - казао је гост у студију из Хрватске.

- Народ се пита кроз гласове публике, Бресквици је дао 44.000, Теодори је дао 29.000. Значи, постоји разлика од 14.000, колико је то, није ни битно. А ти чланови жирија су музичари, људи су дали своја лична стручна мишљења! - убацила се Теодорина мама.

- Нисмо то довели у питање. Довели смо стручност МЦ Сајси, дакле стварно... - рекла је Милица.

- Да ли једна песма коју толико народ обожава заслужује нула поена? - питала је водитељка Ирина Вукотић.

- Ви опет ништа... Ми се не разумемо, жири даје од 1 до 8, и даје 8, 10, 12 поена, значи нема за све људе поена - рекла је.

Водитељка је нагласила колико гласова публике је добила Бресквица, на ста је Јасна рекла:

- Да, али то су гласови публике, то су гласови аматера који слушају музику, а ово су гласови стручњака.

- Ако је Сајси струка онда тешко нама! - казала је Милица Заветница.

- Када се неко бави музиком он живи од подршке јавности, не можете да игноришете суд народа - додала је.

БОНУС ВИДЕО: