Најшколованији певач на естради Ирдин Динчи дипломирани је магистар ургентне медицине специјализован за реконструктивну и естетску хирургију, међутим свој позив не воли да по сваку цену истиче у први план.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб Grand Magazin

 

Живи и ради у Швајцарској, а недавно је издао песму „Прашњави ормари“. Увелико ради и на другим пројектима везаним за музику, а оно што је код њега веома интересантно је да се на његовом операционом столу, поред многих светских звезда, недавно нашао и светски глумац Жан Клод Ван Дам. Ирдин је обећао да ће га довести у Србију, а о дружењу са планетарно популарним глумцем тврди:

– Сарадња са Жаном је изгледала другарски, пошто смо блиски и приватно и пословно, а за више информација о каквом је захвату било речи, то ће он ускоро да исприча заједно са мном у неким од емисија у којима будем гостовао. Планирам да га доведем у Србију. Углавном ништа страшно, године чине своје– каже певач.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб Irdin Dinci Official

 

Динчи је открио како музику не запоставља ни када ради као хирург.

– За време операција, када су неке рутинске операције, запевам често мени драгу песму „Чудна јада од Мостара града“, или “Узми ме мајко у крило своје“ од Шемсе Суљаковић. При операцијама, као, на пример, када радимо вагиналну ринопластику, тада не певам, тада сам 100% сконцентрисан на оно што радим- рекао је за Курир.