Кумар је подвргнут револуционарном третману у јануару, а из болнице је пуштен почетком марта.

Несрећни мушкарац је изгубио шаке и подлактице у трагичној железничкој несрећи у октобру 2020. Како преносе локални медији, он је прелазио преко пруге у близини своје куће када се његов бицикл заглавио.

Док је покушавао да ослободи свој бицикл, прошао је воз и обе руке су му настрадале у несрећи. 

- Шепао сам због повреде ноге. Оклизнуо сам се на шинама и бицикл ми се заглавио. Покушавао сам да повучем бицикл рукама када сам прегажен - рекао је он својевремено за Индиа Тодаѕ

Он је једно време користио протезе, али му нису одговарале, пише Indian Express.

 

 

И када се већ помирио са чињеницом да ће до краја живота живети без руку, смрт Мине Мехте означила је другу шансу за њега. Мехте, бивша административна шефица угледне школе у ​​Јужном Делхију, од стране лекара проглашена је мождано мртвом, те је одлучено да буде донор органа.  

Фото: Sir Ganga Ram Hospital

 

Њена породица је такође изразила жељу да донира њене органе њене смрти, а пошто је Кумар већ била на листи чекања, лекари су одлучили да изврше операцију која јој је променила живот.

Његова операција је прва те врсте у северној Индији.

- Када смо тражили потенцијалне кандидате за трансплантацију руке, Кумар је био на нашој листи чекања - присећа се др Махеш Мангал, председник Одељења за пластичну и естетску хирургију у болници Сир Ганга Рам.

- Према протоколима о трансплантацији, обављени су детаљни прегледи и неопходна истраживања. Треће недеље јануара, трачак оптимизма се појавио за Раца Кумара када су га позвали из болнице.

Фото: Sir Ganga Ram Hospital

 

Иначе, Мехтини органи нису помогли само Кумару - бубрег, јетра и рожњача ове преминуле жене такође су донирани за још три пацијента којима је потребна.

Кумаров захват је трајао чак 12 сати, а захтевао је и заједнички рад огромног тима хирурга. Медицински тим је морао да причврсти сваку артерију, мишић, тетиву и нерв између руку донатора и руку примаоца.

Кумарово тело је прихватило придодате руке, а он ће до краја живота на имуносупресивима и лековима против одбацивања.

Кумару ће биит потребно неколико месеци да поврати осећај у својим новим рукама јер је „потребно неко време да се нерви поново повежу“.

Фото: Sir Ganga Ram Hospital

 

- Такође ће му требати неко време, најмање шест до седам месеци да почне да доживљава осећаје као што су бол или топлота - рекао је др Мангал.

- После неког времена ће му чак и длаке расти на рукама без обзира на то што је примио женске руке - додао је он.

БОНУС ВИДЕО: