Фрицл је силовао своју ћерку и држао је у заточеништву 24 године, између 1984. и 2008., а у том периоду јој је направио седморо деце. У затвору је од 2009. године након што је осуђен за силовање, инцест, поробљавање, принуду и убиство занемаривањем новорођеног сина. 

Елизабет, сада 56-годишња жена са новим идентитетом, раније је рекла да се нада да ће њен зли отац "до смрти" бити кажњаван за гнусне злочине. 

Међутим, у јануару је суд у граду Кремс ан дер Донау наредио да Фрицл буде премештен након што је на затвореној седници речено да „више није претња за понављање кривичнх дела“. Тужиоци су одговорили тужбом у циљу поништавања пресуде, а предмет је сада враћен нижем суду на поновно одлучивање.

Суд у Бечу саопштио је данас да је поништио одлуку о премештању Фрицла и наложио нижем суду да утврди више чињеница пре него што донесе нову одлуку, пише Дејли мејл.

Фото: Јутјуб принтскрин/ y0Fritzl

 

- За разлику од првостепеног суда, Виши покрајински суд у Бечу је дошао до закључка да чињенице неопходне за такав условни отпуст још нису у потпуности утврђене - наводи се у саопштењу бечког суда.

Портпарол нижег суда рекао је да се та одлука очекује у априлу.

БОНУС ВИДЕО:

(Мондо)