То је одавно познато онима који музику пажљиво прате, читају и уочавају сваки детаљ, а не само слушају финални производ. Марија је отпевала денс хитове деведесетих "Плакати заувек", "Дачо, волим те", "Педро", "Кафана на Балкану" и друге. 

ФОТО: Принтскрин Јутјуб СУПЕРФЛY

 

- Када је почео рат, ми уметници из Југославије смо били смо онемогућени да путујемо и да радимо као пре, па сам се ја више посветила студијском раду. Тако сам упознала Гагија и Дачу Дака који су тада били део "Фанки џија" па су се касније раздвојили. Дошли су у студио код Срђана Бабовића и тражили су да им он направи музику по којој би они играли, а из тога је и настао њихов први албум. После, када су кренули одвојено, обојица су тражили да им ја певам вокале.

Јесте ли за њих певали главне вокале све док је Анабела била члан групе?

- Да, али нисам само ја певала. Мислим да је на трећој плочи она сама певала, а касније су понекад комбиновали мој и њен глас, а некад сам само ја певала.

Сем њих, с ким сте још радили?

- Са групом Меј Деј, у пар нумера сам певала главне вокале. А пратеће сам радила скоро свима који су тада били актуелни на сцени, Беет Стреет, Гоци Тржан, Кнезу, Гали, Ели Би, Тwинсу..

Ђоле Ђогани тврди да никад нисте певали главне вокале његовој групи.

- Па добро, радила сам му пратеће вокале. А осим тога, ја сам скоро увек певала главне вокале на тим плочама, па онда они после тога певају преко мог гласа и то се лепо умиксује на крају.

И то су радили?

- Па нека их, тако су се учили. Ја сам за то да сваки албум на којем радим звучи што боље, мене занима тај финални производ.

Како ви коментаришете то што је та музика радо слушана међу омладином?

- Мени је драго што је тако. Тада се коментарисало да је то неквалитетна музика, а испада да је она много мелодичнија и хармоничнија него ова коју данас слушамо. Трендови долазе и пролазе. Ово што се сада код нас слуша, на Западу је било актуелно пре десет година. Жао ми је што толико каснимо јер мислим да смо јако талентована нација.

Која је вама омиљена песма из денс опуса?

- Углавном волим баладе из тог периода. Од Фанки Џија волим песму која се зове "Легенда", док ми је од групе Дак најдража песма "Као стаклено".

Курир