Након вести да је преминуо композитор Тиме Петров у 76. години (више о томе на ОВОМ линку), естрада се опрашта од њега.

Тиме Петров, композитор и гитариста, многим естрадним звездама је написао велике хитове. Међу њима су и Шабан Шаулић, Зорица Брунцлик, Ангел Димов, Миланче, Маја Маријана и многи други.

Популарна певачица Маја Маријана је одувек говорила како је Тиме био заслужан за њене почетке. Она га је гледала као другог оца, а мало ко зна да јој је он једно време био и менаџер. Тиме је за Мају написао: "Био ми је добар друг", "Ја нисам девојка луталица", "Анђели љубави", "Јутрос се мене не сећаш", "Отвори карте", "Лагаћу, а плакаћу", управо ови хитови су је позиционирали на сам врх наше естраде, а те песме се и дан-данас певају.

Фото: АТА имагес

 

 

Маја се сада огласила поводом смрти познатог композитора.

- Управо сам од новинара чула ову јако лошу и болну вест. Веома сам потресена, још посебно зато што је Тиме човек који је заслужан за моје почетке. Увек сам јавно наглашавала, свих ових година, колико сам му захвална за све, за све оне дивне песме које ми је направио и за све што сам научила од њега. Бескрајно сам тужна и зато што сам тек данас сазнала да није више међу нама. Нисмо били у контакту годинама, али то апсолутно није утицало на моју искрену захвалност према њему - рекла је певачица.

Иначе, Тиме Петров преминуо је 1. марта 2024. у седамдесет шестој години, само двадесетак дана након смрти супруге Драгане.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: