Nakon vesti da je preminuo kompozitor Time Petrov u 76. godini (više o tome na OVOM linku), estrada se oprašta od njega.

Time Petrov, kompozitor i gitarista, mnogim estradnim zvezdama je napisao velike hitove. Među njima su i Šaban Šaulić, Zorica Brunclik, Angel Dimov, Milanče, Maja Marijana i mnogi drugi.

Popularna pevačica Maja Marijana je oduvek govorila kako je Time bio zaslužan za njene početke. Ona ga je gledala kao drugog oca, a malo ko zna da joj je on jedno vreme bio i menadžer. Time je za Maju napisao: "Bio mi je dobar drug", "Ja nisam devojka lutalica", "Anđeli ljubavi", "Jutros se mene ne sećaš", "Otvori karte", "Lagaću, a plakaću", upravo ovi hitovi su je pozicionirali na sam vrh naše estrade, a te pesme se i dan-danas pevaju.

Foto: ATA images

 

 

Maja se sada oglasila povodom smrti poznatog kompozitora.

- Upravo sam od novinara čula ovu jako lošu i bolnu vest. Veoma sam potresena, još posebno zato što je Time čovek koji je zaslužan za moje početke. Uvek sam javno naglašavala, svih ovih godina, koliko sam mu zahvalna za sve, za sve one divne pesme koje mi je napravio i za sve što sam naučila od njega. Beskrajno sam tužna i zato što sam tek danas saznala da nije više među nama. Nismo bili u kontaktu godinama, ali to apsolutno nije uticalo na moju iskrenu zahvalnost prema njemu - rekla je pevačica.

Inače, Time Petrov preminuo je 1. marta 2024. u sedamdeset šestoj godini, samo dvadesetak dana nakon smrti supruge Dragane.

(Informer)

BONUS VIDEO: