1. Лук, шагарепа или кромпир
Ако сте пресолили супу, сос или гулаш у јело додајте једну целу главицу лука, шаргарепу или ољуштен кромпир који ће покупити со.
2. Вода или неслан темељац
Можете да додате и воду или неслан темељац, а ако је потребно да после тога згуснете јело посегните за мало густина или скроба, а можете да додате и бешамел сос.
3. Јабука
Још један једноставан трик који су користиле наше баке, а који решава пресољено јело јесте да у њега убаците ољуштену јабуку. Оставите јабуку у јелу да покупи со, па је онда пред крај припреме извадите и баците.
4. Сирће, лимун или вино
За пресољено јело можете користити и неку од ових киселина. Мало сирћета, вина или нацеђеног лимуна неутралисаће вишак соли.
Овај трик можете да користите и када превише заљутите јело паприком или бибером.
5. Неутрална павлака
Уколико пресолите јело које има сос било од парадајза или неки други сос, со можете неутралисати ако у јело додате неутралну павлаку за кување. Она ће само учинити да сваки сос буде укуснији.