Ипак његова каријера напрасно је стала 1997. године. Бањац никада није био нарочито расположен да најотвореније говори о разлозима за овако прерани и нагли прекид, али је сада у једној емисији дао наговештај.

За савремене популарне извођаче на музичкој сцени није имао речи хвале.

- Кад причамо о музичкој понуди много се намножило штеточина. Шта слушају млади? Ко све ту није заузео своје место и опет Бог им дао, па су се догодиле те друштвене мреже и тако даље и не можеш им ништа. Како беше гласи онај цитат: Паметни заћуташе, а кретени проговорише. И по правилу су они најгласнији. Они који најмање треба да буду ту, они су најгласнији.

Фото: АТА имагес

 

Каже да се пре дуге паузе када се повукао са естраде последњи пут у медијима појавио 1996. година и то зато што је одбио нешто што се не одбија:

- Последњи пут сам се појавио 1996. године када су медији у питању. Није то било уопште никаво презасићење како можда неки мисле. Тек тада је требало да поентирам. Причам о музици. Али то није тема данас. Само ћу кратко рећи. Догодило се то што се догодило. Имао сам велики проблем, нисам га ја измислио, измислили су га они. Мене то није интересовало, желели су да ме убаце у неке озбиљније ствари које немају везе са музиком. Ја сам то одбио, нисам знао да не смем то да одбијем. И ја сам тог тренутка завршио своју каријеру. Био сам забрањен.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: