Бразилско правосуђе потврдило је деветогодишњу затворску казну за Робиња због групног силовања. 

Бивши фудбалер јер пред судом у Италији 2017. године осуђен због учествовања у групном силовању које се догодило 2013. године. Жртва је била 22-годишњакиња из Албаније. У то време, Робињо је играо за Милан. 

Иначе, Бразил не изручује своје држављане, што је навело Италију да тражи његово затварање у матичној земљи. Бразилски суд је сада пресудио да он мора да одслужи затворску казну у Бразилу, а судије бразилског Вишег суда правде гласале су 9-2 да би потврдиле Робињову осуду, преноси Sky news.

Робињо још увек може да поднесе жалбу Врховном суду своје земља. Његов адвокат, Жозе Едуардо Алкмин, рекао је суду на почетку рочишта у среду да његов клијент жели да се у Бразилу понови суђење.

Фото: ЕПА

 

Робињо је своју професионалну каријеру започео у бразилском Сантосу 2002. године, а убрзо је његове одличне игре запазио Реал Мадрид који је Бразилца и довео 2005. године. Након трогодишњег мандата у краљевском клубу у којем је на 101 утакмици постигао 25 голова, Робињо потписује за Манчестер Сити 2008. године. У манчестерским плавцима остаје две године, а на 41 утакмици постигао је 14 погодака. 

Фото: Танјуг/АП

 

Након епизоде у Манчестеру, Робињо се сели у Милан 2010. године, где остаје до 2015. када прво иде на позајмицу у Сантос, а потом се сели и у Гванжу, где остаје само годину дана. После мандата у Кини, враћа се у Бразил, тачније Сантос, а потом се две године сели у Турску, где је играо за Сиваспор и Башакшехир. Године 2020. решава да пређе у Сантос и заврши каријеру у клубу у којем је и поникао. 

Фото: ЕПА

 

За репрезентацију Бразила је на 100 утакмица постигао 28. голова.

БОНУС ВИДЕО: