Према оптужници која је ових дана подигнута против њега, поштар је током априла и маја 2021. године у Карловцу у више наврата задржао Ковид додатке намењене пензионерима, инвалиднине Центра за социјалну негу и готовинске исплате из ХЖ-а.

Украо око 4.900 евра

Укупно је Дуле од седам махом старијих особа украо око 4.900 евра. Потом је фалсификовао њихове потписе како би се стекао утисак да су они тај новац заиста преузели од њега. Поштар се током истраге бранио како то није истина, јер он није узео никакав новац, пише портал Даница.хр.

- Већ пет година потписујем ове људе јер су стари. То је налог из поште јер иначе не бисмо имали времена да обавимо сав посао. И други поштари раде исто. Уз то, нови газда нам је у априлу дао нове послове, па сам замерио јер сам радио од пола седам ујутру до пет поподне.

Тако једном нисам дошао на посао јер више нисам издржао па су ми вероватно службено прекинули радни однос. Познајем свих седам људи, њихов новац никад нисам узео - бранио се поштар.

Ипак, његову су обрану оповргли људи који су требали да добију новац, али и анализа њихових фалсификованих потписа.

Тужитељи за Дулета траже 11 месеци условног затвора и поврат новца оштећенима. Након отказа у пошти, Дуле се запослио као кувар.

(Даница.хр)

БОНУС ВИДЕО: