Шта да радите ако језеро настави да одузима животе током деценија? Отварате тобоган, наравно.

Језеро о коме је реч налази се у северној Џорџији, у САД, и стекло је језиву репутацију.

Језеро Ланије је вештачко језеро изграђено на врховима градова и гробља и добило је име по писцу, песнику, музичару и ветерану војске Конфедерације, Сиднију Ланијеру.

Настао је 1950-их као део Закона о рекама и лукама, који је имао за циљ да побољша и ојача пловне путеве широм Сједињених Држава.

Упркос томе што је изграђено да служи заједници у Атланти којој је потребан извор воде и хидроелектрана, стварање језера је нарушено друштвеном неправдом и узнемирујућом стратегијом изградње због које су мештани расељени како би направили места за воду.

За пет година колико је било потребно да се заврши изградња, језеро Ланије је довело до тога да су породице и бизниси потиснути из некадашње претежно црне области, као и да је око 20 гробља измештено. То је резултирало „градовима духова“ са напуштеним улицама и кућама, као и надгробним споменицима који су нетакнути на дну језера.

Сада, ако сте икада обратили пажњу на било који добар хорор филм, изградња на старом гробљу ретко је добра идеја.

За седам деценија од изградње средином 1950-их, језеро је однело животе 700 људи.

Срећом, смрт се никада није сматрала натприродним по природи, али нажалост, пошто језеро није изграђено у рекреативне сврхе, то ствара друга питања.

Показало се да су потопљене зграде и дрвеће испод језера изузетно опасне за пливаче у води. Подводне опасности могу бити смртоносне приликом пливања, а око 700 људи је умрло у језеру од када је створено.

Сада ће овог лета бити уведен водени парк и нада се да ће донети први водени тобоган у Џорџију, каже Маргаритавил на острвима језера Ланиер.

Званичници парка су потврдили изградњу, написавши: „Ова монументална инвестиција означава најзначајније проширење Маргаритавилла на острвима Ланијер у деценијама, додајући воденом парку највећи комплекс тобогана у Грузији, који се може похвалити са импресивних 15 тобогана укупно 2024. године.

Очекујем да ће они који су укључени вероватно покушати да се избегну језиве репутације парка.

Међутим, након што су видели постове на друштвеним мрежама о проширењу, неки корисници су изразили своју забринутост.

На ТикТок-у где је вест поново подељена, један корисник је рекао: „То је оно што су урадили. А сада је стотине људи умрло унутра. А сада су као, знате шта би овде било дроге? Водени тобоган!“

Други је додао: „језеро Ланије је гроб, морате пазити на коме је гроб, плешите на свему што имам да кажем, само запамтите титаниц подморницу.

С друге стране, неколико корисника је искористило прилику да подсети људе да је водени парк присутан већ годинама, рекавши да „није ново“.

Колико ће се тобоган показати успешним, време ће показати када проширење буде завршено у лето 2024. године.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: