Радаковићу је после рутинске контроле дијагностификован инвазивно-дифузни тумор желуца.

''Кажу ми да сам један у милион који је ово преживео'', рекао је Радаковић у снимку који је објавио ФК Миљаковац.

''Питао сам још колико имам живота. Била је врућина, хладан зној, окренула се цела соба, цео живот се окрене и прође кроз вас за тих пар секунди. Када је рекао од три до пет месеци, био сам се уплашио. Имао сам страх, али како време отиче и како се борим све је то мање и мање'', рекао је прослављени голман.

Одлазак у Турску на лечење му је вероватно спасио живот. Тешке операције, сепса, смршао 50 килограма, али нада се није угасила.

''Једва сам могао да причам, а камоли да ходам. Извађен ми је желудац, жучна кеса, део танких црева и све жлезде су повађене. Много је тешко то у глави да се споје коцкице, доктори, психолози и психијатри кажу само треба позитивно размишљати. Јесте. Све се ја слажем, али најтеже је било сазнање. После тога, операције и сви ти болови, све то дође и прође, али сазнање и у глави што буде у том моменту то је ноћна мора'', рекао је Радаковић.

До сада је на лечење утрошио 220 хиљада евра, а болници у Турској дугује још 50 хиљада евра. Помоћ су пружили бивши фудбалери, а помоћ је и сада више него потребна.

Међу фудбалерима су и легенде из Хумске, али и не само из табора црно-белих. Такође је помоћ пружио и Немања Видић. ФК Миљаковац је организовао меч уместо Партизана који је окупио значајан број фудбалера који је помогао прослављеном голману црно-белих.

Фудбалски клуб Миљаковац је позвао своје пратиоце преко Инстаграма да пошаљу СМС 1082 на 3030 како би помогли Радаковићу.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Радован Радаковић, голман Партизана