Три ученика српске националности, који су малолетни, идентификовани су као починитељи овог насилног чина. Инцидент је изазвао забринутост јавности због растућег проблема вршњачког насиља у школама.

"Тукло га је десет особа"

Према информацијама из полиције, осумњичени су приведени и тестирани на присуство дрога, при чему је утврђено да су позитивни на марихуану.

Мајка претученог тинејџера, у изјави за медије, изразила је огорчење због начина на који је случај третиран, наглашавајући да је њен син нападнут од стране десет хулигана, а само тројица су приведена..

- Било их је десет, а полиција је привела само тројицу малолетника. Пунолетне нису ни приводили. Сигурно су то синови неких познатих људи, доктора, професора… За једнога знам да је син професора. Мој син нема оца, немамо заштиту, ја сам самохрана мајка, они хоће све то да заташкају. Јутрос сам била у беранској болници. Докторка га је, тако каже, само зато што сам ја самохрана мајка, оставила преко ноћи на одељењу. Рекли су ми да га водим за Подгорицу. Директор болнице је рекао да не може да нам да болничко возило, него да се ја снађем. Казао ми је да то није ништа, а моје дете је повређено и уз то тешки астматичар, тврди мајка дечака која није желела да јој се објављује име, преноси "Санџак Данас"

Она такође истиче да су је у болници у Беранама покушали одговорити од тужбе против нападача.

- Докторка која га је примила је рекла да мора на операцију и чудила се како смо могли приватним аутом да водимо овако повређено дете. А у Беране су долазили да нас убеђују да не тужимо нападаче, рекла је мајка.

Како је саопштено из Управе полиције, њихове колеге у Беранама су запослене у тамошњем Клиничко-болничком центру обавестили да је на указивање лекарске помоћи доведен осамнаестогодишњи ученик Средње медицинске школе „Др. Бранко Зоговић“ у Беранама.

Полиција ради на утврђивању свих околности

- Полицијски службеници су изашли на лице места и у поменутој установи затекли А.Р. са повредама главе, са којим су обавили разговор, а он је у циљу праћења стања и даљих медицинских захвата, транспортован у Клинички центар Црне Горе у Подгорици, наводе у УП.

Како додају, полиција је предузела активности из своје надлежности у циљу расветљавања догађаја и дошла до сазнања да су А.Р. физички напале три малолетне особе, од 17 година, док се налазио на паркинг простору у сутерену горе поменуте школе у Беранама.

- Малолетници су идентификовани, од њих су прикупљена обавештења на записник те је утврђено и да су позитивни на опојну дрогу марихуану. Са догађајем је упознат тужилац у Основном државном тужилаштву у Беранама који је квалификовао кривично дело насилничко понашање у стицају са кривичним делом тешка телесна повреда, закључују у полицији.

Иако мотив напада још није службено потврђен, полиција наставља са истрагом да би се расветлиле све околности овог насилног чина.

(Санџак Данас)

БОНУС ВИДЕО: