Јужнокорејски певач Парк Јае-санг, познатији као Псај (46), популарност је стекао 2012. године са песмом "Гангнам Стајл". Песма је преко ноћи досегнула огроман број прегледа, а до краја 2012. "Гангнам стајл" био је на врху музичких листа у више од 30 земаља, укључујући Аустралију, Канаду, Француску, Немачку, Италију, Русију, Шпанију и Уједињено Краљевство.

Чар те песме био је управо Псајев необичан плес, којег је већина људи, барем једанпут покушала да изведе.

Псај је после објављивања те песме постао један од најтраженијих музичара. Потписао је уговор са менаџером Џастина Бибера и снимио хит са Снуп Догом, а био је и свестан да сваки идући сингл мора да буде бољи од "Гангнам Стајла", како би остао на врху у музичком свету.

Фото: Профимедиа

 

Међутим план му је пропао јер је Псај пао у депресију и одао се алкохолу.

- Ако сам срећан пијем, ако сам тужан пијем. Ако пада киша, пијем, ако је сунчано пијем - рекао је Псај у једном интервју.

Убрзо се вратио у Јужну Кореју те тамо покренуо властиту музичку кућу, где настоји да помогне младим музичарима да се пробију на тржиште.

- Једна од ствари које највише волим код овог посла је то што је непредвидив. Међусобно кажемо да смо у "послу с поклопцем" - јер не знате шта имате док то не отворите. Не знаш који ће облак донети кишу - рекао је Псај у интервјуу за Њујорк Тајмс пре две године.

Псај је открио и како осећа велики притисак док одлучује о каријерама младих музичара. Тврди како је то пуно већи притисак него када одлучује о својој каријери.

БОНУС ВИДЕО: