Биографија Дина Мерлина је уједно и сведочанство о бурном животу Балкана, у којем, постоје и неке лепе везе, оне које се осете кроз музику и однос публике према заједничким музичким звездама.

Живео је у сиромаштву

Дино Мерлин рођен је 12. септембра 1962. године у Сарајеву, а право име му је Един Дервишхалидовић.

Родио се у скромној породици, када је имао само пет година отац их је напустио, остављајући га да одраста уз мајку. С обзиром на финансијске потешкоће, веома рано је започео да ради, чак у фабрици, док је музика увек била његова страст, с посебним нагласком на гитару.

Фото: АТА имагес

 

 

Интимни детаљи његовог живота су ретки, уместо тога, све што га мучи проналази излаз кроз стихове својих песама. Иако ретко говори о приватном животу, једном је приликом признао да је свом оцу опростио напуштање, али да то не значи да је заборавио.

Фото: АТА имагес

 

 

- Мој отац је био столар, а мајка була, односно муслиманска свештеница. Имао сам тешко детињство: отац је напустио породицу кад је мени било седам, а мојој сестри Амини пет година. Мама се трудила да нам да све што је било у њеној моћи, тако да ипак нисмо превише оскудевали. Имао сам бицикл, половне скије и јабуку сваке вечери пре спавања, што је, заправо, доста. Многи у оно доба нису имали ни то - рекао је Дино Мерлин за Информер.ба.

Највише је волео своју садашњу супругу

У срећном је браку већ 35 година, са супругом Амелом, са којим има ћерку Амелу и сина Хамзу. Он и Амела напорно су се борили сза своју љубав јер је она била богата, а он сиромашан, па се њени родитељи нису слагали са њеним избором партнера. Како љубав све побеђује, тада двадесетогодишња Амела, тајно се удала за Дина и прешла да живи са њим и његовом мајком.

Фото: АТА имагес

 

 

Шест месеци родитељи нису желели да је виде, али на крају су попустили и сада су у сјајним односима. Дино није желео да одустане од музике, што је често представљало проблем и изазивало неприлике у његовом браку, јер нико није могао ни да слути колики успех ће он доживети.

Фото: АТА имагес

 

 

- Звезде су се буквално поравнале за нас. Када смо се упознали, имали смо само 17 година, потпуно невини и чисти. Срећан сам што је наша љубав опстала до данас. За мене је Амела жена, мајка, љубавница и мајка моје деце, раме за плакање, најбољи савезник и саветник. Ја сам плашљиве природе, а она је моја мајка, која зна да ме смири у правом тренутку. Потпуно смо различити: ја се лако распламтим, она је самозатајна и увек мирна. Ваљда се зато тако добро слажемо.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: