Ален се осврнуо на своју каријеру и сам почетак.

Фото: АТА имагес

 

- Када сам завршавао осми разред, сви смо играли фудбал, ко не зна да игра фудбал, тај је био глуп мушкарац. Примећивао сам да девојчице никада не стоје поред игралишта, па ми је било чудно. Шетајући кроз парк у центру града, видео сам дечаке како свирају гитару, а хрпа цурица око њих, станем ту и посматрам – рекао је Ален и додао:

- Дошао сам до неке гитаре, брат ми је показао два акорда, дан и ноћ сам млатио та два акорда да се припремим за екскурзију. Научио сам две песме, а крв ми је ишла из прстију колико сам стискао жице. Када је дошао дан екскурзије, све девојчице су узвикнуле: “Вау, Ален носи гитару”. У аутобусу су се само те две песме чуле, све су биле око мене и после сам рекао себи да треба одустанем од фудбала и да се држим музике, ту ћу се осећати боље.

Ален је данас веома успешан у ономе што ради и на улици га увек препознају.

- Увек сам љубазан када неко приђе, зашто да не станем и сликам се, поразговарам, ја сам такав тип, увек сам отворен за неки топли контакт да својим фановима пружим шта они желе – истакао је рокер, те открио где живи и како проводи време када није на наступима.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/music.alen.islamovic

 

- Моја фамилија је у Загребу, тамо сам са ћеркама и унуцима, а у Бихаћ када одлазим, онда сам у пољопривреди. Узгајам плантаже лешника, доста времена проводим у природи. Плантажа је формирана 2016. године, и за три, четири године ће показивати завидан неки род, очекујем јако добар приход – рекао је Ален и додао:

- Свему треба дати љубав, није лешник неко врзино коло да не можеш да се ухватиш са њим у коштац, треба се мало распитати. Разговарао сам са агрономима који су ми давали савете како треба да поставим плантажу.

Са женом сам од њене 16. године

Ален је кроз каријеру имао велику подршку супруге Маријане, нарочито на почетку славе “Бијелог дугмета”.

- Жена ми није никада замерала, стварно сам имао велику подршку, у браку смо већ дуго година и нисмо имали проблема. Са њом сам од њене 16. године, знала је какав ми је посао и када су деца остајала са њом, знала је да је то био њен задатак. Када сам био на турнејама од по шест, седам месеци са „Бијелим дугметом“, схватала је и то, знала је да волим музику. Када сам слободан онда сам био стално са њима, путовали смо стално, имао сам времена и за њих – рекао је Ален.

Курир