Девојчица је прошла са тежим повредама. У незгоди је задобила више повреда на лицу и бради и најмање 10 копчи. Срећом, није животно угрожена и она је данас пуштена из болнице на кућно лечење. Али, сваког дана мора на превијање и, и даље је у великом страху.

Снимак незгоде на којем се све јасно види, а који је освануо на друштвеним мрежама, још више узнемирава све грађане.

На њему се види како девојчица прелази пут са братом и родитељима. Тада наилази аутомобил за чијим воланом је једна жена који је изненада ударио у девојчицу и вукао је потом неколико метара даље.

Возач се зауставио тек када су отац и мајка девојчице почели да вичу и појурили да спасу дете и извуку га испод аутомобила. А то је, према првим информацијама, било тек 4 до 5 метара даље од места где је возило ударило дете.

Пошто је у близини паркић, комшије су притрчале да придрже девојчицину мајку, којој је позлило и која је у наручју држала старијег сина. Убрзо је неко позвао и полицију која је обавила увиђај и Хитну помоћ која је пружила помоћ уплашеној мајци.

Станари овог дела Земуна, тврде и да се овако нешто очекивало, јер улица није адекватно обезбеђена.

- Страховали смо да ће се овако нешто догодити - каже један комшија.

- Већина возача своје аутомобиле паркирају на улици, која је двосмерна, а све је непрегледно. Код места где се несрећа догодила је дечји паркић, који је увек пун малишана, који су углавном под будним оком родитеља. Играју се у парку, трче, али довољан је секунд да неко истрчи на улицу...

Апел надлежнима

СТАНАРИ наводе да је у више наврата тражено од надлежних да се паркић огради. Сада се поново повела иницијатива о постављању лежећих полицајаца и саобраћајних знакова који би возачима забранили да возе брже од 20 километара на сат.

 

- Предлажу да улице буду једносмерне, јер се мисли да би се бар мало решио проблем. Али, бојим се да би и тада, сви наставили да се паркирају у траци, опет је све непрегледно и тиме ништа не решавамо. Ипак, сви смо сагласни у једном - да нешто хитно мора да се уради по питању безбедности на улици, како нека наредна несрећа не би била кобна - каже комшија.

Ј.Д.Љ./Новости

БОНУС ВИДЕО: