Глумац Милош Петровић Тројпец је привукао пажњу јавности својим глумачким талентом, али и детаљима из приватног живота који су крајње несвакидашњи.

Међу причама из његовог детињства и одрастања, нашла се и она најважнија - како је одлучио да упише глуму.

Признао је да је био потпуно незаинтересован за школовање и да је желео да паузира годину. Тачније, да "одмори" годину дана по завршетку средње, па тек онда да настави даље. Међутим, родитељи су одиграли кључну улогу и због њих је отишао на пријемни на ФДУ. Међутим, није успео да се упише и на крају је завршио глуму на  Академију лепих уметности 2009. у класи Небојше Брадића и Андреја Шепетковског.

Фото: АТА имагес

 

 

- Ја се нисам бавио тиме (школовањем). Мисли су ми биле на потпуно другој страни. Између осталих папира који се предају на пријемном пише се и мала биографија. Наравно, ја то нисам писао, и моја мајка, генијална, ми напише биографију. Она је у пост скриптуму (П. С.) написала: "Ја знам да ви овде примате људе са везом, али ја се уздам у своје квалитете". Ја то нисам прочитао никад. Замисли то, ти хоћеш да упишеш неки факултет и напишеш у ПС-у, у својој биографији да ти знаш да су то преваранти. Потпуно сулуда ситуација - рекао је Тројпец у емисији "Бинџ", а потом описао и реакцију Драгана Петровића Пелета који је тада био у комисији и на ту констатацију је одговорио питањем, оштрим и помало бесним:

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

- После пет сати сам изашао на сцену. У међувремену сам заспао и они ме буде. Ја сав крмељив, излазим, гледам где је сцена и Драган Петровић Пеле је тада био главни у комисији и рекао ми је: "Прво, одакле вама сазнање да ми примамо са везом?! Написали сте у биографији да знате да ми примамо људе са везом". Мени само креће да ради мозак: "Аха, то је биографија, то је Весна нешто писала, шта год да је написала имам две опције. Да слегнем раменима и останем доследан 'својој' биографији или да кажем: 'Мама ми је то писала, немам појма шта је написала!'" И ја наравно изаберем да не кажем, јер би то била већа срамота - испричао је Тројпец у емисији "Бинџ".

Како се ова прича завршила можете погледати у видеу испод текста, као и на нашем Јутјуб каналу, а цео интервју са Милошем Петровићем Тројпецом ОВДЕ.

Из недеље у недељу у подкасту "БИНЏ" компаније Новости, новинарке Исидора Чолаковић и Катарина Филиповић причаће са глумицама и глумцима - о каријери, одрастању, љубави, начелима којима се воде кроз живот, интими...