Познате личности често дају деци имена која нису често заступљена у Србији, а једни од њих је и брачни пар Кон.

Марко и Милица Кон су свом наследнику дали име Ернест. Име је немачког порекла и како се верује означава особу која је поштена, марљива.

Наиме, у једној емисији Милица је испричала како су њена деца добила имена, а нарочито је била емотивна прича о имену њеног сина Ернеста, који је по рођењу престао да дише. Малишан је име добио по веома храбром прадеди, а водитељка сматра да му је то помогло у борби за живот.

Фото: Јутјуб принтскрин/AmiG Show

 

 

- Клара је једна пра прабака из Маркове породице, тако да је била једна Клара Кон у њиховој породици, а Ернест је... Иако није моја породица ја на њих гледам као да јесу. Ернест је добио име по Марковом прадеди који је био врло цењен и поштован и спасио је целу породицу Холокауста. Продао је фабрику четки, првог Форда и велики део породице је спасио. Наш син, ја верујем да му је то име и дало снагу и да га је спасило. Он на рођењу није био жив и то нико не зна, осим нас као породице. Ја верујем да му је то име спасило живот. Да је тај човек који је тако снажан који је умро у 90 и некој години и успео да одржи породицу на окупу, да је то име дало јачину и нашој беби - почела је причу Милица Кон, па додала:

Фото: ТВ Пинк принтскрин/Амиџи Шоу

 

 

- Ернест је рођен са десетком, а онда је престао да дише, поплавео је тотално. Био је седам дана на респиратору и на свим тим апаратима. То је за мене било страшно. Била сам везана за кревет рекли су ми да нешто није у реду са бебом и видећемо и затворили врата. То је за мене остало као једна велика траума. Он је савршен и добро је нема неке здравствене последице.

- Постоји још једна прича, Маркова мајка је јако волела деда Ернеста и он је умро када је она била трудна. Маркова мајка је пожелела да сину да то име и његов тата је рекао превише је рано твој тата је жив, можда ће се увредити, видећеш једног дана Марко ће то име дати свом сину. Они то никада никоме нису рекли. Када сам им ја рекла да бих желела да се дечак зове Ернест, они су почели да плачу и испричали нам шта се десило те 1972. године - рекла је Милица Кон кроз сузе за "Хyпе".

(Hype)

БОНУС ВИДЕО: