Када једном пробате овај рецепт, нећете се покајати. Чак ће постати део вашег редовног менија. Брзо се спрема, а укус је неодољив!

За фил:

  • 2 црна лука
  • 1 празилук
  • 1 шаргарепа
  • 200 г пиринча
  • 100 г печурака
  • 400 г туњевине
  • кисели купус 

За прелив:

  • 1 кашичица слатке паприке
  • 3 чена белог лука
  • вода 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Uvek Ukusno

 

 

Припрема:


За почетак, ситно исецкајте црни лук и празилук, па издинсајте на уљу. Затим додајте шаргарепу и сецкане печурке. Посолите.Оперите пиринач и додајте у смесу. Додајте зачине по укусу, додајте процеђену туњевину. Листове купуса претходно оперите, ставите надев и уролајте. Затим ређајте у науљену тепсију и сипајте прелив од  помешаног млевеног белог лука, воде и слатке паприке. Пеците око 30 минута на 200 степени.

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: